Τετάρτη 4 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικός συντονισμός στο Θριάσιο

Το συντονιστικό των σωματείων Θριασίου ενάντια στην ανεργία και την παραγωγική συρρίκνωση, αποφάσισε σε προχτεσινή σύσκεψη η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων. Στα πλαίσια αυτά διοργανώνει συγκέντρωση στις 10 Ιούνη, στις 7.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι απέναντι στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εργατικό κίνημα σήμερα, αλλά και ειδικότερα στην περιοχή, πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης και όχι συναίνεσης, όπως προωθεί η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας.

Τις επόμενες μέρες το Συντονιστικό θα επισκεφτεί μαζικούς φορείς και όλα τα εργοστάσια για να συζητήσει μαζί τους και να τους ζητήσει να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συντονιστικό, επισημαίνει: "Η περιοχή του Θριασίου, μετατρέπεται από την πρώτη βιομηχανική περιοχή, σε κέντρο εμπορευματικών δραστηριοτήτων"

Μεταξύ των αιτημάτων που προβάλλονται είναι: Οχι στο κλείσιμο των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων της περιοχής. Κλαδικές πολιτικές σε Χάλυβα, Ναυπηγεία, Τσιμέντα, Πετρέλαια. Λύσεις στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και όχι για τις γερμανογαλλικές πολυεθνικές και το Διευθυντήριο των Βρυξελλών. Μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, χωρίς παράλληλη μείωση των αποδοχών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ