Τετάρτη 4 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Είναι ληστεία"

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Για τη μείωση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: "Μια ακόμα κατάκτηση των εργαζομένων δέχεται πλήγμα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή και με την οποία μειώνεται δραστικά, άμεσα και προοπτικά, το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτή η τροπολογία αποτελεί και τον προάγγελο για ανάλογες αντεργατικές ρυθμίσεις και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Με την κατάθεση της τροπολογίας, που έγινε νύχτα και αιφνιδιαστικά για να προληφθούν αντιδράσεις των δημοσίων υπαλλήλων, επιχειρείται απροκάλυπτη ληστεία στο εισόδημά τους υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, αφού η περικοπή αφορά κονδύλια που προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από εισφορές των εργαζομένων.

Αποδείχνεται επιπλέον και για πολλοστή φορά το μέγεθος της απάτης του "κοινωνικού διαλόγου", οι προειλημμένες αποφάσεις και τα αντιλαϊκά του πλαίσια, καθώς και ο ρόλος της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, που δίνει "γην και ύδωρ" στο βωμό της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και γενικά του μεγάλου κεφαλαίου, προσφέροντας στήριξη στις κυβερνητικές επιλογές.

Η ενωμένη αντίδραση των εργαζομένων, παρά και ενάντια στις αποφάσεις της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, είναι ανάγκη να αναπτυχθεί τώρα και στη συνέχεια, γιατί αναμένονται ακόμα περισσότερα αντεργατικά μέτρα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ