Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικυρίαρχοι στην Αλβανία

Με ύφος επικυρίαρχου και "μεγάλου αφεντικού" ο Θ. Πάγκαλος στην περιοδεία που πραγματοποίησε στην Αλβανία ανέλαβε να μεταφέρει τη γραμμή των ΗΠΑ και της ΕΕ ενόψει των επικείμενων εκλογών. Στην πραγματικότητα ο υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να ασκήσει πιέσεις και να επηρεάσει, όποιους και όπως μπορεί, για να στηριχτεί το καθεστώς στην Αλβανία και μάλιστα υπέρ του Μπερίσα. Αλλωστε, τι άλλο σημαίνει η προειδοποίησή του, ότι αν δε γίνουν οι εκλογές θα πρόκειται για "πράξη συλλογικής αυτοκτονίας", τη στιγμή που η γειτονική χώρα δοκιμάζεται από τις συμμορίες των παρακρατικών του Μπερίσα, γεγονός που προδικάζει και το κατά πόσο ελεύθερες θα είναι οι εκλογές.

Επίσης, ο Θ. Πάγκαλος δε δίστασε να υποδείξει στις επιτροπές του Νότου να "δηλώσουν από κοινού στην τηλεόραση και να πουν στα μέλη τους και τους οπαδούς τους, να υποστηρίξουν και όχι να παρεμποδίσουν τις εκλογές".

Αυτή η απροκάλυπτη επέμβαση στα εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Αλβανία επιβεβαιώνει και τους λόγους για τους οποίους έγινε η στρατιωτική επέμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ