Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ
Στους ιδιώτες μέσω της μετοχοποίησης

Να συντονίσουν τη δράση τους με όλους τους εργαζόμενους του Θριασίου, κάλεσε χτες τους εργαζόμενους ο Κ. Παρασκευάς κατά τη διάρκεια περιοδείας του

Τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου μέσω της... μετοχοποίησης της εταιρίας προωθεί με γρήγορους ρυθμούς η κυβέρνηση. Ηδη έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία η εκπόνηση σχετικής μελέτης για την ένταξη της ΔΕΠ στο Χρηματιστήριο και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να έχει μετοχοποιηθεί το 10% του ομίλου. Ολα αυτά, τη στιγμή που μόνο τα κέρδη των Ελληνικών Διυλιστηρίων Ασπροπύργου κατά τον τελευταίο χρόνο, ανήλθαν στα 16 δισεκατομμύρια δραχμές.

Μιλώντας χτες με τους εργαζόμενους των ΕΛΔΑ, κατά τη διάρκεια περιοδείας του, ο Κώστας Παρασκευάς,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τους κάλεσε να συντονιστούν μαζί με όλους τους εργαζόμενους του Θριασίου Πεδίου και να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 10 του Ιούνη στην Ελευσίνα ενάντια στην ανεργία και την παραγωγική συρρίκνωση.

"Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη "Χαλυβουργική" και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας δε θα αργήσει η στιγμή που θα φτάσουν και στο χώρο σας", τόνισε ο Κ. Παρασκευάς και συνεχίζοντας σημείωσε: "Η ιδιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση, θα φέρει μαζί της και την ασυδοσία του κεφαλαίου, με συνέπεια τις μαζικές απολύσεις, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την εφαρμογή ελαστικών ωραρίων, την παραπέρα συρρίκνωση των μισθών και παροχών, της συνδικαλιστικής δράσης και την είσοδο εργολάβων".

Ηδη, αυτή τη στιγμή για εργασίες συντήρησης στο διυλιστήριο χρησιμοποιούνται εργολάβοι, οι οποίοι απασχολούν - παράνομα - ανασφάλιστους εργαζόμενους, ενώ αυξάνονται οι κίνδυνοι για την πρόκληση σοβαρού ατυχήματος. Οπως επισήμανε μέλος του ΔΣ του σωματείου, "αρκεί μια λάθος κίνηση κατά την ώρα της συντήρησης, για να τιναχτούν όλα στον αέρα".

"Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου τα δικαιώματα των εργαζομένων δέχονται μεγάλη επίθεση από το κεφαλαίο και κατακτήσεις αφαιρούνται", τόνισε ο Κ. Παρασκευάς. "Η κυβέρνηση - συνέχισε - με τις οδηγίες της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου επιχειρεί με τον "κοινωνικό διάλογο" και με συνένοχες τις πλειοψηφίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων και ειδικά της ΠΑΣΚΕ, να αφαιρέσει όλα όσα η εργατική τάξη με αγώνες και θυσίες δεκαετιών έχει κερδίσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων".

"Καμιά αυταπάτη"

Για το "ντόρο" που γίνεται το τελευταίο διάστημα με τις "επιτυχίες" των εργατικών στη Βρετανία και των σοσιαλιστών στη Γαλλία, αλλά και γενικότερα για τα κεντροαριστερά σενάρια στη χώρα μας, ο Κ. Παρασκευάς τόνισε: "Πρέπει να ξέρουν οι εργατοϋπάλληλοι όταν βλέπουν και ακούν τους σοσιαλδημοκράτες της Γαλλίας, της υπόλοιπης Ευρώπης, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στη χώρα μας να μιλούν για Αριστερά, ότι κάτι μαγειρεύουν σε βάρος τους. Γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι αυτή που χέρι - χέρι με τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις επεξεργάστηκαν και εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα του Μάαστριχ. Σήμερα οι σοσιαλδημοκράτες εμφανίζονται σαν Αριστερά, όχι για να ανταποκριθούν στη θέληση των λαών για θετικές αλλαγές, αλλά για να εφαρμόσουν ακόμα πιο δεξιά πολιτική και ακόμα περισσότερο τα αντεργατικά μέτρα, αλλά και να απορροφηθεί ανώδυνα για το σύστημα η λαϊκή αγανάκτηση. Επομένως, καμιά αυταπάτη για το ρόλο των σοσιαλδημοκρατών, με όποια παραλλαγή και ταμπέλα κι αν εμφανίζονται, γιατί επανειλημμένα έχουν εξαπατήσει τους λαούς".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε «μετωπική σύγκρουση» για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας(2022-10-20 00:00:00.0)
Επεκτείνει την εργασιακή ανασφάλεια(2010-08-12 00:00:00.0)
Μύρισε πάλι αίμα στο κάτεργο του Λάτση(2006-11-18 00:00:00.0)
Ξανά στο φως το σκλαβοπάζαρο(2005-04-28 00:00:00.0)
Κάλεσμα σε συμπαράταξη για αγώνα(2004-10-30 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι(2004-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ