Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
Να απαγορευθούν οι σωλήνες αμιαντοτσιμέντου

Την απαγόρευση της χρήσης σωλήνων αμιαντοτσιμέντου στα υδρευτικά δίκτυα, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης.

Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει ότι η "ΕΕ με την οδηγία 91/659 έχει αναγνωρίσει ότι ο αμίαντος αποτελεί ισχυρή καρκινογόνο ουσία και έχει απαγορεύσει τη χρήση της σε μία σειρά τομείς. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η εγκατάσταση ινών αμιάντου στο σώμα, μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη κακοηθών όγκων όχι μόνο στο αναπνευστικό σύστημα αλλά και στο γαστρεντερικό και σε άλλα σημεία του σώματος".

"Κράτη - μέλη της ΕΕ όπως η Γαλλία και η Δανία κατήργησαν τη χρήση σωλήνων αμιαντοτσιμέντου για τη μεταφορά πόσιμου ύδατος το οποίο στα αστικά κυρίως κέντρα χρησιμοποιείται εκτός από την πόση και για άλλες δραστηριότητες, όπως καθαρισμός κλπ. δημιουργώντας αυξημένα επίπεδα αμιάντου και στον αέρα".

Ο Β. Εφραιμίδης ζητά από την Επιτροπή να "απαγορεύσει τη χρήση σωλήνων αμιαντοτσιμέντου στα υδρευτικά δίκτυα, για να σταματήσει την είσοδο ινών αμιάντου στον ανθρώπινο οργανισμό διά της πεπτικής οδού και την ύπαρξη αυξημένων επιπέδων στον αέρα από την οικιακή χρήση ύδατος, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι η οδηγία 91/659 απαγορεύει ήδη τη χρήση ηθμών αμιάντου για μεταφορά υγρών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ