Πέμπτη 28 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Ξανά στο φως το σκλαβοπάζαρο

Οι εργολάβοι «νοικιάζουν» εργαζόμενους και επιβάλλουν απαράδεκτους όρους δουλιάς

Το καθεστώς του εργασιακού μεσαίωνα, που με τις ευλογίες της κυβέρνησης επιβάλλουν στους εργαζόμενους διάφοροι δουλέμποροι εργολάβοι, αποκαλύφτηκε χτες σε όλο του το μεγαλείο στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, με αφορμή την καταγγελία που έκαναν στην Επιθεώρηση Εργασίας πέντε εργαζόμενοι στην εργολάβο Μαρία Κονιδάρη.

Χωρίς καμία ειδικότητα, η εργολάβος «νοικιάζει» τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία, τα οποία τους απασχολούν όπου και όπως θέλουν. Δουλεύουν 8 ώρες, όταν για τα καράβια προβλέπεται 7 ώρες δουλιάς, με μεροκάματο 23 ευρώ, ενώ το Σάββατο εργάζονται τζάμπα. Ορισμένοι εργάζονται με μεροκάματο 30 ευρώ για 10 ώρες την ημέρα. Κανένας από τους εργαζόμενους δεν έχει πάρει ποτέ δώρο Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα άδειας.

Οι πέντε εργαζόμενοι κατήγγειλαν προχτές στην Επιθεώρηση Εργασίας ότι δεν πληρώνονται σύμφωνα με τη σύμβαση και δεν έχουν πάρει δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα άδειας. Οταν όμως οι εργαζόμενοι πήγαν χτες το πρωί να πιάσουν δουλιά, η εργολάβος τούς ανακοίνωσε ότι... έχουν υπογράψει χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης και ότι έχουν πληρωθεί το δώρο Πάσχα!

Οι εργαζόμενοι μαζί με συνδικαλιστές από το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και το Συνδικάτο Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ» κατήγγειλαν για δεύτερη φορά το γεγονός στην Επιθεώρηση Εργασίας. Τελικά, η Επιθεώρηση όρισε συνάντηση με την εργολάβο για σήμερα το πρωί για τους πέντε «απολυμένους» εργαζόμενους, ενώ αναμένεται και η σύνταξη της έκθεσης για τους υπόλοιπους. Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι διαμήνυσαν στην εργοδοσία ότι δε θα μείνουν πλέον με δεμένα τα χέρια και θα απαντήσουν δυναμικά στο καθεστώς ασυδοσίας που έχει επιβάλει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ