Πέμπτη 28 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ - ΒΟΗΘΟΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ
Σε «ελεύθερη πτώση» οι θέσεις εργασίας

Στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την υποχρεωτική μηνιαία συντήρηση των ανελκυστήρων, αντιδρούν οι ηλεκτροτεχνίτες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον κλάδο. Καταγγέλλουν ως απαράδεκτο και επικίνδυνο το προσχέδιο νόμου, που έχει συντάξει το υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με την εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση των ανελκυστήρων. Οπως αναφέρουν, η λειτουργία των ανελκυστήρων δε θα είναι ασφαλής, αφού η συντήρησή τους θα γίνεται 3 - 4 φορές το χρόνο, ενώ είναι αναγκαία η μηνιαία συντήρηση, με δεδομένη την παλαιότητά τους (15 - 40 χρόνια), που γίνεται σήμερα.

Πέραν την ασφάλειας που ουσιαστικά υπονομεύεται, οι ηλεκτροτεχνίτες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης και γιατί αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει στην ανεργία το 40-60% όσων απασχολούνται στον κλάδο. Ενώ την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα σε 4-5 πολυεθνικές εταιρίες να κυριαρχήσουν στην αγορά εγκατάστασης και συντήρησης των ανελκυστήρων.

Χθες το πρωί, η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής πραγματοποίησε τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ανάπτυξης. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, κ. Παπαδόπουλο, και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης. Ο γενικός γραμματέας αρκέστηκε σε ευχολόγια σχετικά με το ζήτημα της ασφαλούς λειτουργίας των ανελκυστήρων. Την επόμενη βδομάδα προγραμματίζεται νέα συνάντηση του υπουργείου με το Σωματείο, το οποίο καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Επίσης, χθες, πολυμελής αντιπροσωπεία της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βόρειας Ελλάδας πραγματοποίησε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Βιομηχανίας που στεγάζεται στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη. Κατέθεσε υπόμνημα διαμαρτυρίας ως πρώτη μορφή αντίδρασης και προειδοποίησε πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στα σχέδιά της θα προχωρήσει σε δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ