Πέμπτη 28 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΛΠΙΣ»
Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας

Σε τροχιά κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του «Ελπίς», διεκδικώντας την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, εξαιτίας του μεγάλου φόρτου εργασίας και των αυξημένων αναγκών που δημιουργήθηκαν με το νέο σύστημα εφημερίας και τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει σε προσωπικό και υποδομές (χώροι και εξοπλισμός).

Με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, πραγματοποίησαν χτες και συνεχίζουν σήμερα τις 6ωρες στάσεις εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ., ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν αποφασίσει και για την επόμενη Τρίτη 3-5-2005 και Τετάρτη 4-5-2005. Σε νέα Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 4-5-2005 στις 10 το πρωί στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, θα αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις απ' τις 21 του Απρίλη.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων απαιτεί να σταματήσει η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας λόγω της εφαρμογής του νέου συστήματος εφημεριών. Και υπογραμμίζει ότι με πρόσχημα το νέο σύστημα εφημερίας καταστρατηγείται το ωράριο εργασίας των εργαζομένων αφού τους έχει επιβληθεί όχι μόνο υπερεντατικοποίηση της εργασίας αλλά και αρκετές ώρες παραμονής στο νοσοκομείο χωρίς να πληρώνονται.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν ακόμα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων για τη στελέχωση του νοσοκομείου και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και των συνθηκών εργασίας. Τέλος, λένε ΟΧΙ στα ιδιωτικά συνεργεία και στους έκτακτους και διεκδικούν χρηματοδότηση του νοσοκομείου για ανάπτυξη υποδομών σε έργα και αγορά εξοπλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ