Πέμπτη 28 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συνέλαβαν γιατρό και νοσηλευτή

Τροχονόμος έσυρε αναίτια στο αστυνομικό τμήμα δύο εργαζόμενους του νοσοκομείου

Την απροκάλυπτη αστυνομική αυθαιρεσία με τη σύλληψη, το πρωί του Σαββάτου 23ης του Απρίλη, ενός γιατρού και ενός νοσηλευτή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ), μέσα στο χώρο του ψυχιατρείου από όργανο της Τροχαίας (!), καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πενταμελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου.

Οπως επισημαίνει η Γενική Συνέλευση των γιατρών του ΨΝΑ, ο τροχονόμος μαζί με ένα συνάδελφό του και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ είχαν μεταφέρει στο ΨΝΑ μια ασθενή που βρήκαν στο δρόμο κοντά στο ψυχιατρείο θεωρώντας ότι ήταν τρόφιμη του ΨΝΑ - πράγμα που δε συνέβαινε. Οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ εξήγησαν στους αστυνομικούς της Τροχαίας ότι η ασθενής δε νοσηλευόταν στο ΨΝΑ και ότι η εφημερία του ΨΝΑ είχε κλείσει (εφημέρευε την Παρασκευή και ήταν Σάββατο 10 το πρωί) και τους συνέστησαν να μεταφέρουν την ασθενή στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Οπως αναφέρουν οι γιατροί, αν και δεν υπήρξε καμία πρόθεση άρνησης παροχής της άμεσης βοήθειας που χρειαζόταν η ασθενής για να ηρεμήσει, κυρίως εξαιτίας του βίαιου τρόπου με τον οποίο έγινε η μεταφορά της, ο τροχονόμος δεν άφησε χρόνο για κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται απ' την Επιτροπή ΕΙΝΑΠ ότι επιτέθηκε με προσβλητικά λόγια στο γιατρό και στο νοσηλευτή, που πλησίασαν προκειμένου να βοηθήσουν τον τροχονόμο και την ασθενή να προσανατολιστούν σωστά στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων και να δεχτούν την όποια βοήθεια μπορούσε να παρασχεθεί. «Ο γιατρός και ο νοσηλευτής κρατήθηκαν δυο ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο κ. τροχονόμος εξακολουθούσε να απειλεί και κατά την αποχώρησή τους», αναφέρει η Πενταμελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ. Οι συλλήψεις μάλιστα έγιναν μπροστά στους νοσηλευόμενους του ΨΝΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ