Πέμπτη 28 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Συμβολική κατάληψη στην Περιφέρεια

Από στελέχη του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου και συνταξιούχους

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προχώρησαν χτες το πρωί δεκάδες στελέχη του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και των συνταξιουχικών σωματείων του νομού, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας για την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Η κατάληψη αποφασίστηκε σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την απουσία του ΓΓ της Περιφέρειας - ο Φ. Γκούπας διαμήνυσε πως έλειπε γιατί έχει άλλες δουλιές! - παρά το γεγονός ότι είχε ειδοποιηθεί αρμοδίως.

Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν ως απαράδεκτη και προκλητική την απουσία του περιφερειάρχη, επισημαίνοντας ότι αποκαλύπτει την αδιάφορη και περιφρονητική στάση της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Στο διάβημα διαμαρτυρίας καταγγέλλεται η νέα κυβερνητική επιδρομή σε βάρος των εργαζομένων και των οικογενειών τους και υπογραμμίζεται η απαίτηση της εργατικής τάξης:

  • Να σταματήσει αμέσως ο διάλογος - απάτη, που στοχεύει στη συναίνεση των εργαζομένων για την αφαίρεση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Να μην προχωρήσει η διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε ετήσια βάση, η οποία, στην ουσία, καταργεί το 8ωρο.
  • Να μην υλοποιηθούν οι αυξήσεις στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στις ΔΕΚΟ, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στο πετρέλαιο.
  • Να μην απελευθερωθεί το ωράριο στο εμπόριο.
  • Να καταργηθεί, τώρα, κάθε αντιασφαλιστικός και αντεργατικός νόμος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Και τονίζεται: «Αυτή η πολιτική σας μόνο προβλήματα των εργαζομένων δε λύνει και το μόνο που κάνει είναι να συσσωρεύει αμύθητα κέρδη σε μονοπώλια και βιομήχανους και στα λαϊκά στρώματα φτώχεια, ανεργία, υποαπασχόληση, εξαθλίωση. Οι εργαζόμενοι δεν οφείλουν καμιά συναίνεση σ' αυτή την πολιτική, συναίνεση σημαίνει υποταγή, θηλιά στο λαιμό τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ