Τρίτη 10 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕΝΓΚΕΝ = ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΑΛΗ
για να μην εφαρμοστεί το έκτρωμα

Εκδηλώσεις αντίστασης χτες στην Αθήνα. Η Συμφωνία Σένγκεν δεν έχει προηγούμενό της. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δε διστάζουν να καταστρατηγούν και αυτό το Σύνταγμα στο οποίο ορκίζονται!

Με τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναμενόταν να ψηφιστεί χτες βράδυ από το ελληνικό Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται και γίνεται νόμος του κράτους η Συνθήκη Σένγκεν. Μια συνθήκη που έρχεται να ενισχύσει τις αυταρχικές δομές της ΕΕ, έτσι ώστε να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών, όπως υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορ. Κολοζώφ.

Με τη Σένγκεν θεσμοθετείται ένα τεράστιας έκτασης φακέλωμα και ένα τεράστιο σύστημα παρακολούθησης των πολιτών, τέτοια που προηγούμενά τους δεν έχει γνωρίσει ο τόπος. Σε ό,τι αφορά τους πολίτες εκτός ΕΕ, που είναι εγκαταστημένοι στην Κοινότητα ή επιθυμούν να μεταναστεύσουν σ' αυτή, δεν έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης στο εσωτερικό της ΕΕ. Απαγορεύεται η είσοδος στις χώρες - μέλη εξωκοινοτικών πολιτών που στη χώρα τους καταδικάστηκαν για τη δημοκρατική τους δραστηριότητα. Ετσι καταστρατηγείται το άρθρο 5 του Συντάγματος που απαγορεύει την έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.


ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ