Τρίτη 10 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ
"Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια"!

Συγκέντρωση σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας ενάντια στην παραγωγική συρρίκνωση και την ανεργία

Συγκέντρωση ενάντια στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης που μετατρέπει την πρώτη βιομηχανική περιοχή της χώρας - το Θριάσιο - σε εμπορευματικό κέντρο, οξύνει την ανεργία και προωθεί την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μέσω της υπογραφής "τοπικού συμφώνου απασχόλησης", διοργανώνει σήμερα στις 7.30μμ στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, το Συντονιστικό Σωματείων Θριάσιου Πεδίου.

Πάνω από 11.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί την τελευταία δεκαετία στο άλλοτε βιομηχανικό κέντρο της χώρας, το Θριάσιο, το οποίο συγκέντρωνε το 1/3 της βαριάς και ελαφριάς βιομηχανίας. Η μια μετά την άλλη οι βιομηχανίες που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή, κλείνουν, συρρικνώνονται ή ιδιωτικοποιούνται.

Την κατάσταση έρχονται να οξύνουν τα πρόσφατα προβλήματα σε τέσσερις μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής. Η "Χαλυβουργική" βρίσκεται ένα βήμα απ' το "λουκέτο", καθώς η εταιρία έκλεισε όλα τα τμήματα παραγωγής εκτός απ' τη θερμή έλαση, ενώ κάτω απ' το βάρος των κινητοποιήσεων αναστάλθηκαν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις. Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ενόψει της παράδοσής τους στον Ν. Ταβουλάρη, απολύονται όλοι οι εργαζόμενοι για να επαναπροσληφθούν σταδιακά και με μειωμένα δικαιώματα. Αβέβαιο εμφανίζεται το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών ΠΥΡΚΑΛ - ΕΒΟ,μιας και η κυβέρνηση σχεδιάζει την ένταξή τους σε "holding company", τη συρρίκνωσή τους και στην πορεία την ιδιωτικοποίησή τους. Ταυτόχρονα έχει δρομολογηθεί και η ιδιωτικοποίηση - με ό,τι αυτό σημαίνει - και των ΕΛΔΑ.

Η κυβέρνηση - σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συντονιστικού - προσπαθεί να καλύψει την αντεργατική πολιτική της, με επισκέψεις του πρωθυπουργού, όπου μοιράζονταν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, αλλά και με τη διοργάνωση ημερίδων - απάτης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση - συνεχίζει - παρακολουθεί τις εξελίξεις στην περιοχή είτε ενεργά, συμμετέχοντας στους κεντρικούς σχεδιασμούς είτε αμήχανα, έχοντας μετατραπεί σε δεκανίκι της φοροεισπραχτικής πολιτικής.

Το Συντονιστικό καταγγέλλει την υποκρισία του στημένου "κοινωνικού διαλόγου" και με σύνθημα "μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια" καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους επαγγελματίες να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση. Να αγωνιστούν: Ενάντια στο κλείσιμο των μεγάλων βιομηχανιών. Για κλαδικές πολιτικές σε χάλυβα, ναυπηγεία, τσιμέντα, πετρέλαια. Ενάντια στα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης και στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Για την υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την ανάγκη συντονισμού έδειξε η χτεσινή κινητοποίηση(2012-09-14 00:00:00.0)
Καλεί σήμερα σε νέα κινητοποίηση(2012-09-13 00:00:00.0)
Μια σπίθα μπορεί να φέρει την καταστροφή!(2009-08-21 00:00:00.0)
«Υπόθεση του λαού η προστασία του περιβάλλοντος»(2009-07-08 00:00:00.0)
Με... διήμερο κατά της αποβιομηχάνισης!(1997-02-08 00:00:00.0)
"Εκτελούν" τα ναυπηγεία γιατί έτσι θέλει η ΕΟΚ(1995-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ