Τρίτη 10 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Ολα στο "παζάρι"!

Η κυβέρνηση διαλύει την επιχείρηση και η πλειοψηφία του σωματείου τα δικαιώματα των εργαζομένων

Την αποδοχή των εκβιασμών κυβέρνησης - διοίκησης εταιρίας, να μην υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας για το '97 - σε πρώτη φάση - αποφάσισαν με πραξικοπηματικό τρόπο, οι πρασινογάλαζες πλειοψηφίες των ΔΣ των σωματείων της ΣΟΦΤΕΞ!

Την προηγούμενη Πέμπτη ο Α. Γεωργίτσης,διευθύνων σύμβουλος της ΣΟΦΤΕΞ και εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρίας ΕΚΟΝ ΖΕΝΤΕΡ, κάλεσε το σωματείο της Αθήνας και ζήτησε να προσυπογράψει "κατάλογο" περικοπής δικαιωμάτων, γιατί διαφορετικά δε θα χρηματοδοτηθεί η εταιρία απ' τις τράπεζες και θα κλείσει. Την επόμενη μέρα τους ξανακάλεσε για να τους πει ότι πρέπει άμεσα να αποδεχτούν να μην υπογραφεί συλλογική σύμβαση. Ταυτόχρονα, παρουσίασε επιστολή του σωματείου της Δράμας, με τις υπογραφές προέδρου και γραμματέα, που το είχε ήδη αποδεχτεί! Η σχετική επιστολή ήταν εν αγνοία των υπολοίπων μελών του ΔΣ, που κλήθηκαν να την επικυρώσουν εκ των υστέρων..!

Αμέσως μετά τη συνάντηση με το διευθύνοντα σύμβουλο, συνεδρίασε το ΔΣ του σωματείου της Αθήνας και αποφάσισε με ψήφους 5 υπέρ και 4 κατά, να απορρίψει την αντεργατική πρόταση κυβέρνησης - εταιρίας και να συγκαλέσει γενική συνέλευση για χτες. Το Σάββατο το πρωί, ωστόσο, ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Ιμπρης,συγκαλεί εκτάκτως νέο ΔΣ και μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν, ανατρέπεται η προηγούμενη απόφαση. Τελικά, αποφασίζεται να παραχωρηθεί η συλλογική σύμβαση και να αναβληθεί η συνέλευση για μεθαύριο Πέμπτη. Κατά αυτής της απόφασης τάχθηκαν η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ και η "Συμπαράταξη".

Την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας καταγγέλλει η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ και τονίζει: "Η αρχή έγινε με ευθύνη της πλειοψηφίας και πολύ φοβόμαστε, ότι το επόμενο διάστημα θα απαιτήσουν να τους παραχωρήσουμε και άλλα δικαιώματα". Καλεί δε τους εργαζόμενους να πουν "όχι" στο ξεπούλημα των κατακτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ