Τρίτη 10 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συναγερμός για το συλλαλητήριο της Αθήνας

Αγωνιστικό προσκλητήριο από τη Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Την Πέμπτη στις 7μμ στην πλατεία Κάνιγγος το αγωνιστικό ραντεβού όσων δεν πέφτουν στο δόκανο του "κοινωνικού διαλόγου"

Με την προκήρυξη στο χέρι και συνεχείς εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, μέλη των σωματείων που απαρτίζουν τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο αποκάλυψης και καταδίκης των αντεργατικών μέτρων που προωθούνται μέσω του "κοινωνικού διαλόγου". Το συλλαλητήριο θα γίνει την Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος.Ταυτόχρονα, η Συντονιστική καλεί τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο να καταδικάσουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα,τη διαβόητη συμφωνία της Σένγκεν.

Σε σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής τονίζεται ότι "σε μια εποχή που η πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων γεννάει μεγάλες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, σε μια εποχή που αυτοί οι κύκλοι με τη διακυβερνητική ετοιμάζουν νέα επίθεση στους εργαζόμενους της Ευρώπης, η Σένγκεν έρχεται να λειτουργήσει σαν ένας νέος κατασταλτικός μηχανισμός σε βάρος του συνδικαλιστικού και λαϊκού κινήματος".

Η Χριστίνα Τσεντούρου,μέλος της Συντονιστικής και πρόεδρος του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης, δήλωσε σχετικά με την προετοιμασία της κινητοποίησης: "Οι επισκέψεις, οι περιοδείες και οι γενικές συνελεύσεις των σωματείων που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή και οργανώνουν το συλλαλητήριο, βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. Είναι γεγονός ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία μεταξύ των εργαζομένων. Βασικά για τα ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε κλάδου και εργοστασίου, την πρακτική και τις επιδιώξεις της αντίστοιχης εργοδοσίας, αλλά και για τα μέτρα που η κυβέρνηση προωθεί μέσω του "κοινωνικού διαλόγου". Για όλα αυτά τα ζητήματα, (επιδόματα, επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ, απολύσεις, κλείσιμο εργοστασίων) είναι διάχυτη η ανησυχία, ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό που επιπλέον συσπειρώνει τους εργαζόμενους. Ενα είναι σίγουρο, ότι αυτοί δε θα πέσουν εύκολα στο δόκανο της απάτης της συνενοχής και της εκχώρησης δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Την Πέμπτη είναι βέβαιο ότι όλοι αυτοί που επιδιώκουν το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει".

Στην κινητοποίηση καλούν να συμμετάσχουν όλα τα μέλη τους οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ και ΕΛΤΑ,που σε κοινή ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση στοχεύει μέσα από τον "κοινωνικό διάλογο" την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού συστήματος.

Σήμερα στο Αιγάλεω

Σήμερα Τρίτη, η Συντονιστική Επιτροπή Μαζικών Φορέων Αιγάλεω - Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας,πραγματοποιεί συγκέντρωση και πικετοφορία στις 7μμ στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, ενάντια στην απάτη του "κοινωνικού διαλόγου". Στο ψήφισμα της Συντονιστικής καταγγέλλεται η πολιτική της κυβέρνησης σαν "η πιο βάρβαρη επίθεση που δέχτηκαν ποτέ οι εργαζόμενοι", καταγγέλλονται ακόμα η "κυβέρνηση, οι εργοδότες και οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την κρεμάλα που στήνουν και για την οποία προορίζουν τα κεκτημένα των εργαζομένων".

- Συγκέντρωση ενημέρωσης για την επίθεση που επιχειρείται να εκτοξευτεί ενάντια στα κεκτημένα των εργαζόμενων διά μέσου του "κοινωνικού διαλόγου", πραγματοποιεί σήμερα, Τρίτη, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ιλίου - Πετρούπολης - Αγ. Αναργύρων στις 7μμ στα γραφεία του Συνδικάτου στο Ιλιον (Μενελάου και Χρυσηίδος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ