Τρίτη 10 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παμπατραϊκή πανεργατική συγκέντρωση

Δεκαοκτώ εργατικά σωματεία συντονίζουν τη δράση τους "ενάντια στο προαποφασισμένο αντεργατικό πλαίσιο της κυβέρνησης"

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Πεπεισμένοι πως με την πάλη τους μπορούν να αναχαιτίσουν στην πράξη την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι της Πάτρας ετοιμάζουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση στα αντεργατικά μέτρα, το σάρωμα της κοινωνικής ασφάλισης και τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης.

Δεκαοκτώ εργατικά σωματεία της πόλης πραγματοποιούν την Πέμπτη 12 του Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, Παμπατραϊκή Πανεργατική Συγκέντρωση.Στο προσκλητήριο αγώνα που απευθύνουν στους εργαζόμενους, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή, σημειώνεται: "Η κυβέρνηση ξεκίνησε τον "κοινωνικό διάλογο" με μέτρα που δείχνουν ανάγλυφα τις αποκρουστικές αντεργατικές προθέσεις της και στόχους για την επιστροφή στον εργατικό μεσαίωνα. Με δεδομένο και προαποφασισμένο το πλαίσιο της αντεργατικής πολιτικής, καλούνται οι εργαζόμενοι να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα και να αποδεχτούν την αφαίρεση των κατακτήσεών τους". Στην ανακοίνωση τονίζεται, αυτά τα μέτρα στην Πάτρα "θα πάρουν εφιαλτικές διαστάσεις λόγω της εφαρμογής των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, αλλά και της επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο σε χώρους εργασίας, όπως στις ΜΙΣΚΟ, ΕΛΛΑΣ, ΛΑΛΙΩΤΗ, ΔΟΥΡΟ και πολυεθνικά καταστήματα, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, την πείνα και την εξαθλίωση των εργαζομένων, τον οικονομικό μαρασμό της πόλης". Σημειώνονται οι ευθύνες της πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και της πλειοψηφίας του ΕΚΠ, που συμμετέχουν στον "κοινωνικό διάλογο". "Μπροστά σ' αυτή τη λαίλαπα - καταλήγει η ανακοίνωση - έχουμε μόνο το δρόμο του συντονισμού, της ενότητας του αγώνα".

Το προσκλητήριο αγώνα υπογράφουν τα Σωματεία "Αλουκάνκο", Αρτεργατών, "Αχάια Κλάους", Βυρσοδεψών, "Δούρου", "Ελλάς", Θερμαστών, Ιματισμού, "Κόκα Κόλα" (3Ε), "Κρητικού", ΚΕΑ Αράξου, Μουσικών Δήμου, Μετάλλου, Οικοδόμων, Πλεκτηρίων, Τσαγκαράδων, "Φριγκορέξ" και "Χαρτελάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ