Τρίτη 10 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΜΝΗ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Δεν πάει άλλο!

Την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας στον κόμβο του Αγ. Βασιλείου έκλεισαν συμβολικά για δύο ώρες το Σάββατο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστροφή της λίμνης Κορώνειας, οι κάτοικοι της περιοχής.

Κρατώντας μαύρες σημαίες και πανό διαδήλωσαν την αγανάκτησή τους για την αδιαφορία των αρμοδίων, που έχουν εγκαταλείψει τη λίμνη και τον υδροβιότοπο στη ρύπανση, που προκαλείται από την ανεξέλεγκτη, αλλά και παράνομη τις περισσότερες φορές, λειτουργία των βιομηχανιών. Ζητούν να γίνεται έλεγχος των αποβλήτων επί 24ώρου βάσεως, να λειτουργήσει όσο το δυνατόν συντομότερα το σύστημα βιολογικού καθαρισμού των αστικών λυμάτων του Λαγκαδά και τέλος να προγραμματιστεί με σωστό τρόπο η άρδευση των αγροτικών περιοχών από τα νερά της λίμνης. Οι συγκεντρωμένοι προειδοποίησαν ότι αν δε δοθεί λύση άμεσα, θα προχωρήσουν σε κατάληψη της Νομαρχίας και σε αποκλεισμό της Εθνικής οδού στο Δερβένι.

Πρόσφατα ρίχτηκαν στη λίμνη γόνοι ψαριών, λόγω όμως της μεγάλης ρύπανσης (το PH υπερβαίνει ήδη το 10) δεν μπόρεσαν αυτοί να επιβιώσουν. Να σημειωθεί ότι από τη λίμνη ζούσαν, πριν είκοσι χρόνια, 500 περίπου οικογένειες αλιέων. Οπως δήλωσε ο Βασίλης Σιώπης,πρόεδρος της Κοινότητας του Αγίου Βασιλείου, "οι βιομηχανίες παραβιάζουν συνεχώς τους νόμους χωρίς να τιμωρούνται".

"Ηδη κατάντησαν τη λίμνη ένα βούρκο, πρόσθεσε. Πρέπει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να εφαρμόσει το νόμο αλλά και η κεντρική εξουσία να φέρει στην ΕΕ το σχέδιο διάσωσης της λίμνης Κορώνειας, ώστε να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ