Τρίτη 10 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδική απεργία των τεχνολόγων ακτινολόγων

Με 24ωρη απεργία σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και συγκέντρωση έξω απ' τη Βουλή υποδέχονται σήμερα οι τεχνολόγοι ακτινολόγοι την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για την υγεία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Οι τεχνολόγοι ακτινολόγοι απεργούν με αίτημα την επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας και η συγκέντρωσή τους θα γίνει στις 6 μμ, στη Βουλή.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την παραπομπή στο δικαστήριο διευθυντών ακτινολογικών εργαστηρίων των δημόσιων νοσοκομείων και των κλινικών στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης. Η παραπομπή γίνεται με την κατηγορία ότι λειτουργούσαν τα εν λόγω εργαστήρια χωρίς την απαραίτητη άδεια, αλλά και ότι μερικά μηχανήματά τους ήταν ακατάλληλα για την εκτέλεση διαγνωστικών πράξεων.

Ο ΠΙΣ καταγγέλλει ως αδιανόητη και απαράδεκτη τη μεταχείριση αυτή των γιατρών και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει να τις μεταθέτει στις πλάτες των διευθυντών των ακτινολογικών εργαστηρίων, που δεν είναι δυνατόν να είναι υποχρεωμένοι να ζητούν κάθε φορά άδεια για να λειτουργήσουν τα εργαστήρια των δημόσιων νοσοκομείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ