Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οργιο ρουσφετολογίας σε κατοικίες του ΟΕΚ

Τις καταγγελίες για όργιο ρουσφετολογίας και παρανομίες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στις εργατικές κατοικίες της Ν. Σμύρνης και της Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, αφορά ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου προς τον υπουργό Εργασίας.Οπως σημειώνεται, σύμφωνα με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, πολλές εργατικές κατοικίες έχουν δοθεί σε άτομα που δεν τις δικαιούνται, δηλαδή σε ανθρώπους που έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία στην ιδιοκτησία τους, επιχειρήσεις, μόνιμους κατοίκους του εξωτερικού, "οικογενειάρχες" χωρίς οικογένεια, χωρίς παιδιά κλπ. Αλλοι πάλι - επισημαίνεται - επινοικιάζουν σε τρίτους τα διαμερίσματα, που παίρνουν κατά παράβαση του νόμου και άλλοι που έχουν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αποκλείονται.

Για τα παραπάνω - υπογραμμίζεται - οι καταγγελίες είναι με ονόματα και στοιχεία, ενώ για ορισμένες καταγγελίες έχει κινηθεί η διαδικασία της έρευνας από ανακριτή της πόλης. Εκφράζονται όμως επιφυλάξεις για την έκβασή τους, αφού - όπως υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες - ασκούνται πιέσεις από "αρμόδιους" του ΟΕΚ, ώστε να αποκρυφτούν στοιχεία και να "κλείσουν τα στόματα".

Τέλος, ερωτάται ο υπουργός, αν προτίθεται να ερευνήσει το ζήτημα πέραν από τις δικαστικές έρευνες. Αν θα πάρει μέτρα για κάποιους υπαλλήλους, που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, εμποδίζουν την έρευνα. Τέλος, ποια μέτρα θα πάρει για να σταματήσουν παρόμοια φαινόμενα και να υπάρχει αξιοκρατία και διαφάνεια στον ΟΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ