Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Κλιμακώνεται η μάχη ενάντια στο δουλεμπόριο

Και νέα κινητοποίηση χτες στην Ακτή Μιαούλη, όπου έκλεισαν άλλα έξι μεσιτικά γραφεία

"Ποιος σου είπε να 'ρθεις"; Είναι η ερώτηση που απευθύνει προς τους ναυτεργάτες που μπαίνουν στο γραφείο του ο ναυτιλιακός πράκτορας Αντώνης Χαλδαίος.Η ερώτηση αυτή, όπως εξηγούν ναυτεργάτες, αποτελεί σήμα κατατεθέν των σύγχρονων "δουλεμπόρων", όταν πρόκειται να ναυτολογήσουν "συστημένο" ναυτεργάτη που στάλθηκε από κάποιον έμπιστο... Ετσι λειτουργεί το κύκλωμα. Ο Α. Χαλδαίος ήταν ο πρώτος ναυτιλιακός πράκτορας που "επισκέφθηκαν" οι ναυτεργάτες - άνεργοι στην πλειοψηφία τους - κατά την αγωνιστική τους κινητοποίηση εναντίον των "δουλεμπορικών" γραφείων της Ακτής Μιαούλη, που συνεχίστηκε και χτες για πέμπτη μέρα. Την ώρα της επίσκεψης, ο εν λόγω ναυτιλιακός πράκτορας μετρούσε ένα μάτσο δολάρια... Το γραφείο του έκλεισε.

Συσπειρωμένοι οι ναυτεργάτες γύρω από την ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",που διοργανώνουν τις κινητοποιήσεις, έκλεισαν χτες 6 γραφεία ναυτιλιακών πρακτόρων. Τόπος συνάντησής τους ήταν και χτες το πρωί το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας.Η κινητοποίησή τους ξεκίνησε από την οδό Σταχτούρη. Η πορεία τους συνεχίστηκε στην Αγίου Νικολάου, όπου έκλεισαν τα γραφεία του Βασίλη Κουμάνια και του Παναγιώτη Σπηλιόπουλου,ενώ το γραφείο με την επωνυμία SAMIOS SHIPPING πρόλαβε ο ιδιοκτήτης του να το κλείσει μόνος του. Εκλεισαν ακόμα τα γραφεία Αντώνης Μιχαλάκης και το BLUE SKY.Στις 12 το μεσημέρι, οι ναυτεργάτες κατέληξαν στην ΠΕΜΕΝ, όπου έγινε σύσκεψη για να καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

"Με αυτόν τον αγώνα μας, θα επιβάλουμε στην πράξη μέτρα για τη ριζική αναδιοργάνωση του ΓΕΝΕ και την πάταξη της μεσιτείας", επισήμανε ο γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου και κατέληξε ότι οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών θα συνεχιστούν και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τη συμπαράστασή του στους αγώνες των ναυτεργατών ενάντια στο "δουλεμπόριο" και τα μεσιτικά γραφεία, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων και καλεί τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ