Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ
"Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια"

Συγκέντρωση χτες με πρωτοβουλία του Συντονιστικού των σωματείων

Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την προώθηση των κυβερνητικών αντεργατικών μέτρων, που θα μετατρέψουν το Θριάσιο από βιομηχανική περιοχή σε διαμετακομιστικό κέντρο, διατράνωσαν χτες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νέοι της περιοχής, σε συγκέντρωση που διοργάνωσε το Συντονιστικό Σωματείων Θριάσιου στην πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας.

Η χτεσινή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που η περιοχή δέχεται νέα, μεγάλα χτυπήματα, με κυριότερα αυτά της "Χαλυβουργικής" και των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γ. Μαυρίκος,γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, ο οποίος τόνισε ότι η περιοχή δοκιμάζεται σκληρά. "Βρισκόμαστε - σημείωσε - σε μια κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους στη χώρα, όπου προσπαθούν να μοιράσουν την ανεργία, ενώ κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών μπαίνουν ευθέως σε αμφισβήτηση. Η κυβέρνηση και άλλα κόμματα επενδύουν στην αναθεώρηση του Μάαστριχτ. Ετσι όμως δεν υπάρχει διέξοδος στα προβλήματα των εργαζομένων. Πρέπει οι εργαζόμενοι να ανατρέψουν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει διέξοδος και προοπτική. Πρέπει το μαζικό λαϊκό κίνημα να αγωνιστεί και να δημιουργήσει ένα αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο. Υπάρχουν δυο δρόμοι. Ο ένας είναι η συναίνεση και ο άλλος είναι η ταξική πάλη".

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Η. Γκοσδής,γραμματέας του σωματείου της "Χαλυβουργικής", τόνισε ότι ο αγώνας φέρνει πάντα αποτελέσματα και αυτό φάνηκε στις τελευταίες κινητοποιήσεις στη "Χαλυβουργική", όπου αναγκάστηκε η διοίκηση της εταιρίας να ανακαλέσει τις 180 διαθεσιμότητες και τις παράλληλες απολύσεις του 2%. "Πρέπει - σημείωσε - να υπάρξουν κλαδικές πολιτικές στήριξης της βιομηχανίας και ειδικά ενιαίος δημόσιος φορέας χάλυβα".

Στη συγκέντρωση μίλησε, επίσης, ο Α. Λεβεντέρης,πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους δήμους της περιοχής, ο οποίος επισήμανε πως σήμερα στο Θριάσιο παίρνει σάρκα και οστά η ουσία της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να συντονιστούν μπροστά στις προκλήσεις που δέχονται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο (2013-10-01 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο στην Ελευσίνα (2013-02-14 00:00:00.0)
«Στο φουλ» οι μηχανές για την πανθριασιακή κινητοποίηση (2013-02-09 00:00:00.0)
Οργανώνει την αλληλεγγύη στους απεργούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας (2013-02-05 00:00:00.0)
Συντονισμένος αγώνας ενάντια στην ασυδοσία των βιομηχάνων (2008-06-04 00:00:00.0)
Με κομμουνιστική ευθύνη για άνοδο της δουλιάς (1998-06-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ