Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μήνυμα αντίστασης από την Πάτρα

Πανεργατική συγκέντρωση οργανώνουν αύριο 18 εργατικά σωματεία

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Αποφασισμένοι, να δώσουν τη δική τους απάντηση αντίστασης και αντεπίθεσης στους σαρωτικούς αντεργατικούς σχεδιασμούς, είναι οι εργαζόμενοι της Πάτρας. Ετσι, με πρωτοβουλία 18 εργατικών σωματείων ("Αλουκάνκο", Αρτεργατών, "Αχάια Κλάους", Βυρσοδεψών, "Δούρου", "Ελλάς", Θερμαστών, Ιματισμού, "Κόκα Κόλα" (3Ε), Κρητικού, ΚΕΑ Αράξου, Μουσικών Δήμου, Μετάλλου, Οικοδόμων, Πλεκτηρίων, Τσαγκαράδων, "Φριγκορέξ" και "Χαρτελάς") διοργανώνεται παμπατραϊκή πανεργατική συγκέντρωση αύριο Πέμπτη στις 7.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου εκφράζουν την αισιοδοξία τους πβς αυτό θα αποτελέσει την αρχή νέων αγώνων στην περιοχή.

Ο Φώτης Κατσικαρώνης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της 3Ε ("Κόκα Κόλα") και γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών, μιλώντας στο "Ριζοσπάστη", τονίζει: "Πιστεύουμε πως θα πρέπει οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν στον κοινωνικό διάλογο - απάτη, που προτείνει η κυβέρνηση, γιατί αυτή η πολιτική, που πάει να εφαρμοστεί στις εργασιακές σχέσεις, στόχο έχει να αφαιρέσει όλα τα κεκτημένα των εργαζομένων. Το ωρομίσθιο, η μερική απασχόληση, τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και των επιδομάτων, στόχο έχουν την αύξηση των κερδών των αφεντικών και την εξαθλίωση των μισθωτών.

Πιστεύω ότι θα πρέπει οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι άνεργοι να δώσουν σκληρή μάχη, ώστε να μην περάσουν τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ