Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συλλαλητήριο αποκάλυψης και καταδίκης

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που γίνεται σήμερα στις 7 μμ στην πλατεία Κάνιγγος, καλούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της Αθήνας δεκάδες συνδικάτα, που δεν πέφτουν στην παγίδα του "κοινωνικού διαλόγου"

Μέρα καταδίκης της συντονισμένης επίθεσης ΣΕΒ - κυβέρνησης και του οχήματος που τη μεταφέρει - του διαβόητου "κοινωνικού διαλόγου" - είναι η αυριανή για δεκάδες εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, που καλούν τους εργαζόμενους της Αθήνας, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος.Στην κινητοποίηση καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών,καθώς και οι συνταξιουχικές Ομοσπονδίες ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ και ΕΛΤΑ.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Λογιστών καταγγέλλει ότι ο ""κοινωνικός διάλογος" αποτελεί μεθοδευμένη επίθεση στα δικαιώματά μας", που την προωθούν "κυβέρνηση και εργοδοσία, στα πλαίσια υλοποίησης της "Λευκής Βίβλου" και του Μάαστριχτ". Σοβαρότατες ευθύνες επιρρίπτονται και στις συνδικαλιστικές παρατάξεις που δέχτηκαν να συμμετάσχουν.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα: "Εκτιμάμε ότι επιδιώκεται να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη της εργατικής τάξης για αφαίρεση δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αγώνες. Επιδιώκεται η υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων. Μέσα από τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, επιχειρείται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η επιβολή της μερικής απασχόλησης. Εμείς δε συμφωνούμε να πάρουμε μέρος σε ένα διάλογο, που έχει ανοιχτά αντεργατικούς στόχους, που έχει προαποφασισττεί η κατάληξή του".

"Πρέπει να οργανώσουμε αγώνα αντίστασης και προβολής λύσεων των προβλημάτων μας - σημειώνεται - πρέπει να αγωνιστούμε για την ενότητα όλων των εργαζομένων, ώστε να αποκρούσουμε αποφασιστικά την αντεργατική επίθεση που σιγοντάρεται και υποβοηθείται από τις εργοδοτικές οργανώσεις. Ο,τι κατακτήσαμε, το κατακτήσαμε με αγώνες και θυσίες. Αυτή είναι και η παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές".

Η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Αναπήρων - Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης, με ανακοίνωσή της, καλεί όλα τα μέλη της να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και γενικότερα στους αγώνες των εργαζομένων για την περιφρούρηση των κατακτήσεών τους.

"Είμαστε αντίθετοι στον "κοινωνικό διάλογο" - τονίζεται στην ανακοίνωση - που στόχο έχει την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού συστήματος, γιατί στην πραγματικότητα η λογική της ταξικής συνεργασίας και κοινωνικής συναίνεσης αποβλέπει στην εξαθλίωση των εργαζόμενων".

Τα κυριότερα αιτήματα που προβάλλουν τα Σωματεία τα οποία συμμετέχουν στην κινητοποίηση και συσπειρώνονται στη Συντονιστική Επιτροπή, είναι: Μέτρα για την ανεργία. Καταγραφή των ανέργων και επιδότησή τους μέχρι να βρουν δουλιά. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του βασικού μεροκάματου. Περιορισμός των απολύσεων. Κατάργηση της νομοθεσίας, που επιτρέπει τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου και παροχής υπηρεσιών. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, κοινωνική ασφάλιση δημόσια και υποχρεωτική. 35ωρο - 5ήμερο - 7ωρο, με πλήρη ασφάλιση και αποδοχές. Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, γνήσια ΑΤΑ, εξασφάλιση της μονιμότητας στο Δημόσιο και δικαίωμα υπογραφής ΣΣΕ. Σταμάτημα κάθε διαδικασίας ιδιωτικοποίησης και διάλυσης επιχειρήσεων του Δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ