Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εμπόδια στη μεταγραφή του Ρονάλντο

Οι προσπάθειες της Ιντερ για την απόκτηση του Βραζιλιάνου διεθνή ποδοσφαιριστή Ρονάλντο, συναντούν ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο, τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ. Ο δικηγόρος του Ρονάλντο, υποστηρίζει ότι ο ποδοσφαιριστής της χρονιάς απέκτησε την... ελευθερία του από την Μπαρτσελόνα την περασμένη Παρασκευή, όταν πλήρωσε τέσσερα δισεκατομμύρια πεσέτες (περίπου 7 δισ. 730 εκατ. δρχ.) και εξαγόρασε το συμβόλαιό του.

Οι κανονισμοί της ΦΙΦΑ όμως αναφέρουν ότι ένας παίκτης δεν μπορεί να εξαγοράσει το συμβόλαιό του με σκοπό να μεταγραφεί σε ομάδα άλλης χώρας. Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει πληροφορήσει τη ΦΙΦΑ ότι οι "εξαγορές" ή "αποσύρσεις" ισχύουν μόνο για μεταγραφές εντός των ορίων της χώρας, ενώ οι μεταγραφές σε ομάδες του εξωτερικού πρέπει να γίνουν μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ομάδων.

Ετσι, αν η Ιντερ διαπραγματευτεί απευθείας με την Μπαρτσελόνα, που πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του Ρονάλντο μέχρι το 2004, πρέπει να πληρώσει όλα τα έξοδα της μεταγραφής. "Η παροχή αυτή είναι αυστηρά ισπανικός νόμος και δεν εφαρμόζεται διεθνώς" δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΦΙΦΑ Μισέλ Ζεν - Ρουφίνεν. Η ιταλική ομάδα προφανώς πιστεύει, ότι ο κανονισμός εφαρμόζεται παντού και αν ένας παίκτης είναι ελεύθερος να μετακινηθεί στην ισπανική επικράτεια, τότε είναι ελεύθερος να πάει οπουδήποτε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ