Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Πρωταθλήτρια η Ρεάλ

Με τον αγώνα της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Τενερίφη, όπου οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 3-0, ολοκληρώθηκε η 42η και τελευταία ημέρα του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Οπως είναι ήδη γνωστό, η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε τον τίτλο με 92 βαθμούς, έναντι 90 της Μπαρτσελόνα, η οποία θα εκπροσωπήσει μαζί με τη "βασίλισσα" την Ισπανία στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν η Μπέτις Σεβίλλης και η Κορούνια, με 77 βαθμούς. Η Μπέτις, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του τελικού του ισπανικού Κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα, θα αγωνιστεί στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, ενώ η Κορούνια θα λάβει μέρος στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μαζί με την Ατλέτικο Μαδρίτης, την Ατλέτικο Μπιλμπάο και τη Βαγιαδολίδ.

Η Σεβίλλη, του Βασίλη Τσάρτα, πήρε το δρόμο του υποβιβασμού, μαζί με τη Λογρονιές, τον Ηρακλή Αλικάντε και την Εξτρεμαδούρα. Η Μερίδα και η Σαλαμάνκα ανέβηκαν στην α' κατηγορία, ενώ για μία ακόμη θέση θα δώσουν αγώνα μπαράζ η Ράγιο Βαγιεκάνο, που πήρε την 18η θέση και η Μαγιόρκα, που ήταν τρίτη στη β' κατηγορία. Από την επόμενη περίοδο στην α' κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος θα αγωνίζονται 20 και όχι 22 ομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ