Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Συγνώμη... λάθος

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (CIJM) πήρε μία πρωτοφανή απόφαση στην ιστορία της πυγμαχίας, ανατρέποντας το αποτέλεσμα του τελικού στην κατηγορία 91 κιλών του τουρνουά των Μεσογειακών Αγώνων του Μπάρι.

Πιο συγκεκριμένα αποφάσισε να αφαιρέσει το χρυσό μετάλλιο από τον Ιταλό Τιζάκομπε Φραγκομένι, αφού έκρινε ότι η νίκη του με 3-2 στα σημεία, επί του Αλγερινού Μοχάμεντ Μπενγκουέσμια, ήταν αποτέλεσμα "λάθους" του ηλεκτρονικού μηχανήματος.

Μετά από ανάλυση των σχετικών εγγράφων έγινε σαφές ότι τέσσερις από τους πέντε διαιτητές είχαν δώσει νικητή τον Αλγερινό πυγμάχο και ο πέμπτος είχε "καταλογίσει" ισοπαλία. Ετσι, ο Μπενγκουέσμια πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 91 κιλά, που είναι το 7ο της χώρας του στους Μεσογειακούς Αγώνες του Μπάρι, ενώ ο Φραγκομένι θα πάρει το ασημένιο.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ερασιτεχνικής Πυγμαχίας, Εμίλ Ζέτζεφ, πάντως, είχε απορρίψει την ένσταση της αλγερινής ομοσπονδίας, λέγοντας ότι "το αποτέλεσμα ισχύει", αλλά παρέδωσε το σχετικό φάκελο στην CIJM, η οποία και πήρε την παραπάνω απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ