Πέμπτη 26 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Αδράνειας συνέχεια...

"Καζάνι που βράζει" είναι το Θριάσιο, καθώς το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι ρυθμοί της βιομηχανικής συρρίκνωσης και αύξησης της ανεργίας, αλλά η "πράσινη" πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας εναπέθεσε την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον... "κοινωνικό διάλογο"! Αυτό αποφασίστηκε, με οριακή πλειοψηφία των παρόντων (7 υπέρ - 6 κατά), στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης, λίγες μέρες μετά την επιτυχημένη συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής για την καταδίκη του "κοινωνικού διαλόγου". Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία χρειάστηκε να διακοπεί αρκετές φορές για να καμφθούν οι αντιδράσεις και συμβούλων της φιλοκυβερνητικής παράταξης.

Η ΔΑΚΕ, αν και ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ του "κοινωνικού διαλόγου", διαφώνησε σε διαδικαστικά θέματα και καταψήφισε, με αυτό το σκεπτικό, την πρόταση της πλειοψηφίας.

Οι ΕΣΑΚίτες σύμβουλοι, επισημαίνοντας ότι με τον "κοινωνικό διάλογο" επιχειρείται η συνενοχή των συνδικάτων στο σφαγιασμό των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, πρότειναν κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ να ζητηθεί να αποχωρήσει η Συνομοσπονδία από το "διάλογο".Πρότειναν, επίσης, την πραγματοποίηση πανεργατικής συγκέντρωσης στο Θριάσιο στις 10 Ιουλίου και στο ενδιάμεσο διάστημα να γίνουν περιοδείες στους χώρους δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ