Πέμπτη 26 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιδοτούμενες απολύσεις

Την απόλυση του 50% του προσωπικού που απασχολεί, σχεδιάζει η επιχείρηση "ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ",μέχρι το τέλος του '97, με το πρόσχημα του εκσυγχρονισμού του εργοστασίου. Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή Ν. Εβρου της ΕΣΑΚ.

Ο εργοδότης - επισημαίνει - πήρε δάνεια και καρπώθηκε επιδοτήσεις και προνόμια από το ελληνικό κράτος, με την υπόσχεση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Αντί αυτών - συνεχίζει - ανακοίνωσε στη διοίκηση του σωματείου απολύσεις και το πιο πιθανό είναι αργότερα να προχωρήσει σε νέες επιδοτούμενες προσλήψεις.

Τονίζει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα άλλα κόμματα που αποδέχονται τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και την αναθεώρησή της, μια πολιτική που υποτάσσει τα πάντα στις απαιτήσεις των πολυεθνικών. Υπογραμμίζει πως ο φόβος της ανεργίας αξιοποιείται από κυβέρνηση και βιομηχάνους, για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα που προτείνονται στον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη.

Καλεί τους εργαζόμενους του "ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ" να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς και το Εργατικό Κέντρο Εβρου, τα συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν και αναλάβουν πρωτοβουλία για τη δημιουργία μετώπου ενάντια στα αντεργατικά σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ