Πέμπτη 26 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστική αρχή στην ΠΕΣΙΝΕ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

"Νέκρωσε" χτες το εργοστάσιο της "Αλουμίνιον της Ελλάδας" (ΠΕΣΙΝΕ), καθώς οι εργαζόμενοι συμμετείχαν καθολικά - εκτός του προσωπικού ασφαλείας - στην 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο. Η ανταπόκριση των εργαζομένων δείχνει την απόφασή τους να απαντήσουν αγωνιστικά στις προκλητικές - αντεργατικές ενέργειες της πολυεθνικής που μέσω του προγράμματος "ΠΡΟΚΛΗΣΗ", σχεδιάζει την απόλυση 300 εργαζομένων, την εκποίηση του οικισμού και την περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων.

Το Σαββατοκύριακο προγραμματίζουν και νέα 48ωρη απεργία, ενώ την Κυριακή θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ του σωματείου για να καθορίσει τα παραπέρα αγωνιστικά βήματα.

Θορυβημένη η διοίκηση της πολυεθνικής από την καθολική συμμετοχή στην απεργία, έστειλε χτες εξώδικο στο σωματείο, με το οποίο ζητάει τη διάθεση προσωπικού για τη συνεχή λειτουργία δυο περιστροφικών φούρνων, που αν σταματήσουν - όπως ισχυρίζεται - θα χαλάσουν. Σύμφωνα με συνδικαλιστές, κάτι τέτοιο δεν αληθεύει, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που σταματάνε οι φούρνοι. Η ερμηνεία που δίνουν είναι ότι εντάσσεται στα πλαίσια των εκβιασμών και πιέσεων της εταιρίας προς τους εργαζόμενους για δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού.

Επίσης η εταιρία, στα πλαίσια της μείωσης του κόστους παρουσίασε το νέο πρόγραμμα επιφυλακής των εργαζομένων, με το οποίο καταργεί την επιφυλακή Σαββάτου, επιφυλακή οικισμού και άλλων τμημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ