Σάββατο 28 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τύφλα να 'χει το Διευθυντήριο...

Αν δεν το γνωρίζατε ή αν επιμένετε να έχετε άλλη γνώμη, υπάρχει κάποιος, που επιμένει ότι "στο Αμστερνταμ έγιναν σημαντικά θετικά βήματα". Είναι ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Μ. Παπαγιαννάκης και τα ισχυρίστηκε στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, σχετικά με τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Αμστερνταμ.

Το μόνο που στενοχώρησε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, είναι ο αποσπασματικός χαρακτήρας των... θετικών αυτών βημάτων. Κατά τ' άλλα, δηλώνει κατενθουσιασμένος: "Είναι, επίσης, βέβαιο ότι σώσατε την πορεία προς το κοινό νόμισμα. Δεν είναι λίγο. Αλλά δε μου φαίνεται, για την ώρα, αρκετό", υπογράμμισε στην τοποθέτησή του και προχώρησε και σε υποδείξεις: "Πέρα από τη νομισματική, εκκρεμεί πάντα η οικονομική ένωση. Πέρα από τις θετικότατες διακηρύξεις, εκκρεμεί μια σοβαρή πολιτική κατά της ανεργίας" κλπ.

Να, κάτι τέτοια ακούμε και μας τρώει η... αγωνία. Θα ικανοποιούνταν, άραγε, ο Μ. Παπαγιαννάκης και ο Συνασπισμός, αν οι "θετικότατες διακηρύξεις" για ελαστικό ωράριο εργασίας, μερική απασχόληση, ελεύθερες απολύσεις και κατάργηση κάθε "αναχρονιστικού" κεκτημένου (π.χ., συνταξιοδοτικού) των εργαζομένων εφαρμόζονταν άμεσα, ή θα ήθελαν κι άλλα; Τύφλα να 'χει δηλαδή το Διευθυντήριο των Βρυξελλών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ