Σάββατο 28 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Μην εξαπατάτε τα παιδιά

Η ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον είναι μια σπουδαία υπόθεση. Οι αυριανοί πολίτες του πλανήτη ΓΗ πρέπει να γνωρίζουν τι τους περιμένει και παράλληλα να έχουν συνειδητοποιήσει από νωρίς ότι χωρίς αγώνες δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτα. Γι' αυτό η στήλη συχνά πυκνά, είτε παρουσιάζει παιδικά βιβλία με οικολογικό περιεχόμενο, είτε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πληροφορίες που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ομως διαφωνούμε ριζικά με διάφορα "σόου", όπου μαζεύουν μικρά παιδιά, αφού προηγουμένως τα έχουν μάθει να παπαγαλίζουν δέκα κουβέντες και τα "παραμυθιάζουν", ότι οι συνευρέσεις, η "ανταλλαγή" απόψεων και οι εκλύσεις προς τους ισχυρούς, μπορεί να επιλύσουν τα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη. Πολύ περισσότερο όταν οικοδεσπότες είναι πολυεθνικές επιχειρήσεις και ενεργό συμμετοχή έχουν από την κυρία Κλίντον μέχρι ο δικτατορίσκος Ντεμιρέλ. Η εμπλοκή προσωπικοτήτων όπως ο Μαντέλα, μάλλον αποπροσανατολίζει παρά βοηθά. Επιτέλους ας αφήσουν και κάτι αμόλυντο.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

"Ριάλιτι σόου"

Με πρωταγωνιστές την Δήμητρα, τον εξάδελφο Γιώργο, τον γαμπρό Θεόδωρο, τη θυγατέρα Σοφία κι άλλες εκσυγχρονιστικές δυνάμεις οι τηλεοπτικές συσκευές σε διακαναλική σύνδεση μετέδωσαν ένα ακόμα επεισόδιο της σειράς Α. Παπανδρέου. Οι συνταγματολόγοι Κασιμάτης και Μανιτάκης θα μελετήσουν το φάκελο προσεχώς...

Μουσικοί βιότοποι

Συλλογή δώδεκα τραγουδιών με στόχο την οικολογική ευαισθητοποίηση των μουσικόφιλων. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Αλεξίου, Ασιμος, Γαλάνη, Κατσιμιχαίοι, Λεττονός, Μάνου, Μαχαιρίτσας, Σιδερόπουλος, Πορτοκάλογλου, Νικολαϊδης, Φαραντούρη και Μπιθικώτσης. Μια προσφορά του περιοδικού ΔΙΦΩΝΟ.

Μηνύματα από τη Σαμοθράκη

Οι εκπρόσωποι της τσόντας και της μονοσύλλαβης κουλτούρας κλήθηκαν να μιλήσουν για τα σκουπίδια τους. Μαζί τους και οι γνωστοί δημοσιοσχεσίτες "εκσυγχρονοκεντροαριστεροί" που μονίμως περιφέρονται από συνέδριο σε συνέδριο. Απόντες, όπως πάντα, οι αριστεροί (διανοούμενοι και δημοσιογράφοι) για να μην τους χαλάσει η... σούπα. Σημεία των καιρών.

Πίνακας φάντασμα

Το προηγούμενο Σάββατο στο κείμενό μας για την Κύπρο παραπέμπαμε σε πίνακα που δεν υπήρχε. Μην πάει το μυαλό σας στο "δαίμονα" της φωτοσύνθεσης. Αιτία ο κακός υπολογισμός χώρου. Ελπίζουμε να μην το επαναλάβουμε.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

ΟΙΚΟΚΟΥΤΙ, εκδ. ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Ο πλανήτης μάς χρειάζεται. Γίνετε λοιπόν "ειδικοί" και σώστε το περιβάλλον, αφού γνωρίσετε από πρώτο χέρι, όλα όσα συμβαίνουν και μας απειλούν. Ενα έγχρωμο βιβλιαράκι - οδηγός κι ένα κουτί με τα απαραίτητα υλικά για να ανιχνεύσετε τις υπεριώδεις ακτίνες. Αν κάνετε τα πειράματα, καταγράψτε τα αποτελέσματα και βγάλτε τα αναγκαία συμπεράσματα. Ενημερώστε τους συμμαθητές, τους φίλους και τους γονείς σας. Το πρώτο "οικοβήμα" για τη σωτηρία του πλανήτη έγινε. Τουλάχιστο όσο σας αφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ