Σάββατο 28 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ Μ. ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ
Δεν εμπλέκεται η κυβέρνηση...

Δεν εμπλέκεται η κυβέρνηση στις εκδοτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες, δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, με αφορμή την παραγγελία για ποινική δίωξη κατά του εκδότη της "Εξουσίας" Μ. Ανδρουλιδάκη. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δε σκοπεύει να υποκαταστήσει τα δικαστικά όργανα, τα οποία έχουν χρέος να περιφρουρήσουν τη νομιμότητα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Γαβρίλης παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών την άσκηση ποινικής δίωξης για απόπειρα απάτης κατ' εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας "Εξουσία". Η υπόθεση αφορά τα 20.000 σπίτια που υποσχέθηκε να κατασκευάσει για τους αναγνώστες της εφημερίδας του ο εκδότης της "Εξουσίας".

Ο εισαγγελέας κατέληξε σ' αυτή την απόφαση μετά το πέρας της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης. Στο ίδιο θέμα είχε προηγηθεί παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλου, ο οποίος με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση από εφέτη ανακριτή λόγω "της σοβαρότητας της υπόθεσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ