Σάββατο 28 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις αυθαίρετες και εκδικητικές

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Στην παράνομη απόλυση δύο εμποροϋπαλλήλων, που αρνήθηκαν να δουλεύουν τις Κυριακές και διεκδίκησαν την πληρωμή των υπερωριών τους, προχώρησε η επιχείρηση 2Α ΑΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ!

Οπως δήλωσε η πρόεδρος του σωματείου Σ. Καλαντίδου,η υπόθεση πήγε πρώτη φορά στην Επιθεώρηση Εργασίας, όταν οι δύο γυναίκες μετατέθηκαν δυσμενώς στην Περαία. "Στη συνάντηση που έγινε στην Επιθεώρηση της Θέρμης, ο εργοδότης είπε ότι θα το σκεφτεί το ζήτημα της μετάθεσης. Πέντε μέρες μετά, δηλαδή στις 24 Ιούνη, κάλεσε χωριστά τις δύο εργαζόμενες και τις απέλυσε. Δεν αρκέστηκε όμως εκεί, τις απείλησε ότι θα κανονίσει με το δικηγόρο του ώστε να μην πάρουν ούτε το επίδομα ανεργίας και με έγγραφο που θα στείλει σε όλους τους εργοδότες θα φροντίσει να μην ξαναβρούν δουλιά!". Οι δύο εργαζόμενες, με τη στήριξη του σωματείου, συνεχίζουν την προσπάθεια για να κριθούν οι δύο απολύσεις παράνομες και καταχρηστικές.

Καταλήγοντας η Σ. Καλαντίδου σημείωσε: "Το σωματείο μας θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει για να μην περάσει η απόλυση των δύο συναδέλφων. Παράλληλα συνεχίζουμε τον αγώνα για να τηρείται το ωράριο εργασίας, να αμείβονται όλοι οι εργαζόμενοι με βάση τη ΣΣΕ, να μην καταπατούνται τα εργασιακά μας δικαιώματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ