Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΜΟΧΛΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ
των αγροτικών συνεταιρισμών

Τεράστιες ευθύνες χρεώνονται τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι ηγεσίες της ΝΔ, του ΣΥΝ και των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων, που συναινούν στην κυβερνητική πολιτική

Την επιτάχυνση των διαδικασιών, για την ίδρυση και λειτουργία των κοινοτικών Ομάδων Παραγωγών, που συμφώνησε με την Κοινή Οργάνωση Αγοράς Οπωροκηπευτικών, αποφάσισε η κυβέρνηση, προδιαγράφοντας, ταυτόχρονα, τη διάλυση του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος.

Χαρακτηριστικά, σε χτεσινή ημερίδα - καρικατούρα κοινωνικού διαλόγου - που οργάνωσε το υπουργείο Γεωργίας, σε ξενοδοχείο της Αθήνας, συμφωνήθηκε να προωθηθεί η "θεσμική και οργανωτική προσαρμογή του συνεταιριστικού κινήματος στους κοινοτικούς κανονισμούς για Ομάδες Παραγωγών" (ΟΠ). Δηλαδή, στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, ώστε οι συνεταιρισμοί να υποταχθούν - ενταχθούν στις κοινοτικές ΟΠ, που αποφασίστηκαν με την αναθεώρηση της ΚΟΑ Οπωροκηπευτικών και οι οποίες θα επεκταθούν και σε άλλα βασικά αγροτικά προϊόντα.

Η υλοποίηση των καταστροφικών αυτών επιλογών στηρίζεται και στη συναίνεση της ΝΔ και του ΣΥΝ, ενώ οι συμβιβασμένες ηγεσίες των τριτοβάθμιων - και όχι μόνον - αγροτικών οργανώσεων χρησιμοποιούνται ως "πολιορκητικός κριός" και μοχλός εξαπάτησης των μικρομεσαίων αγροτών. Χαρακτηριστικό είναι πως ενώ, προχτές, η ΠΑΣΕΓΕΣ διαχώριζε τη θέση της, καταγγέλλοντας ότι "επιχειρείται η διάσπαση του συνεταιριστικού κινήματος", χτες, συμμετείχε κανονικά στη σύσκεψη, νομιμοποιώντας τις αντισυνεταιριστικές αποφάσεις! Είναι ζήτημα πλέον των ίδιων των αγροτών να αντισταθούν, κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες, για να μη διαλυθεί το συνεταιριστικό κίνημα.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ