Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΥΣΕΑ
Εναρμονισμένες στην ιμπεριαλιστική πολιτική του ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, σχετικά με το περιεχόμενο της συνέντευξης του Α. Τσοχατζόπουλου:

"Η συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Αμυνας, συνέχεια της απόφασης του ΚΥΣΕΑ, καταρρίπτει κάθε προσπάθεια να εμφανιστούν οι κυβερνητικές αποφάσεις σε αντιστοιχία με τα πραγματικά εθνικά συμφέροντα. Αντίθετα, αποκαλύπτει ότι το περιεχόμενο των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ εναρμονίζεται πλήρως με την ιμπεριαλιστική πολιτική του ΝΑΤΟ, στους νέους επιθετικούς σχεδιασμούς του οποίου έχει ενταχθεί πιο βαθιά η Ελλάδα και οι Ενοπλες Δυνάμεις της.

Οι εντεινόμενοι εξοπλισμοί δεν έχουν σχέση με τα αμυντικά συμφέροντα, αλλά με την επιθετική πολιτική του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών. Πέρα από τα τεράστια οικονομικά βάρη που θα πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι, ενώ θα κερδίσουν οι πολυεθνικές, η κούρσα των εξοπλισμών αποτελεί μια πηγή αυξανόμενων κινδύνων για τη χώρα και γενικότερα για τους λαούς της περιοχής. Ακρως ανησυχητική και αποκαλυπτική της κυβερνητικής "αμυντικής" πολιτικής είναι η ομολογία ότι αποστολή των ΕΔ αποτελεί η προσπάθεια να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή, αλλά και να αποστέλλονται όπου χρειάζεται, ακόμα και στο εσωτερικό της Ελλάδας!

Πρόκειται για ωμή πρόκληση και χαρακτηριστική τόσο των προθέσεων, όσο και του ταξικού ρόλου της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Ο λαός έχει υποφέρει τα πάνδεινα στο παρελθόν από την εφαρμογή τέτοιων αντιλήψεων. Τις "εντάσεις" προκαλεί ο ανταγωνισμός των πολυεθνικών και η δίψα του κέρδους, ο αγώνας για αγορές και για ληστεία του πλούτου που δημιουργούν οι λαοί. Οι ΝΑΤΟικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι ο λύκος που φυλάει τα πρόβατα.

Επιβεβαιώνεται ότι η συμφωνία της Μαδρίτης δίνει πράσινο φως στους ιμπεριαλιστές, να προχωρήσουν στη βαθύτερη αμερικανοποίηση του Αιγαίου. Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ και η συνέντευξη Τσοχατζόπουλου το αποκαλύπτουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ