Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο καημός του ΣΥΝ

Καθόλου δεν πρέπει να αισθάνεται ενοχλημένη - κάθε άλλο - η κυβέρνηση αλλά και οι "ισχυροί σύμμαχοι", για τη "σκληρή" κριτική που έκανε η ηγεσία του ΣΥΝ στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ σχετικά με τη νέα δομή και την αναδιάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων. Καθόλου δεν ενδιαφέρει την ηγεσία του ΣΥΝ ότι οι ΕΔ της χώρας γίνονται εξάρτημα του ΝΑΤΟ και αναπόσπαστο τμήμα του, που θα συμμετέχει σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Λέξη δε λέει γι' αυτό στη σχετική ανακοίνωση. Καθόλου δεν ενοχλεί την ηγεσία του ΣΥΝ το γεγονός ότι τμήματα των ΕΔ προορίζονται για δράση "στο εσωτερικό της χώρας και έξω από αυτήν". Απαξιώνει να ασχοληθεί με αυτές τις "λεπτομέρειες", προφανώς γιατί όλα αυτά τα αποδέχεται και τα υποστηρίζει.

Το μόνο που ενδιαφέρει την ηγεσία του ΣΥΝ είναι μη τυχόν το εξοπλιστικό πρόγραμμα ρίξει έξω το πρόγραμμα "σύγκλισης" και την "πορεία ενοποίησης με την ΕΕ". Αυτός είναι ο μόνιμος καημός της.

Ομως, δε χρειάζεται να ανησυχούν. Η κυβέρνηση Σημίτη διακατέχεται από την ίδια αγωνία και φροντίζει με την ξέφρενη αντιλαϊκή επίθεση στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων να "προλάβει το κακό". Δεν έχουν παρά να τη στηρίξουν σε αυτόν τον "ιερό αγώνα" της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ