Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΔΥΕ
Καταγγέλλουμε τα επιθετικά ληστρικά "οράματα"

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), αναφερόμενη σε Δελτίο Τύπου της στις πρόσφατες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, σημειώνει τα παρακάτω: "Στη σκιά των συμφωνιών της Μαδρίτης, το ΝΑΤΟ επιταχύνει την υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων του σε Ελλάδα και Τουρκία. Οι ΝΑΤΟικοί εξοπλισμοί υλοποιούνται εν μέσω ανταγωνισμών για το ποια πολυεθνική όπλων θα πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο στις πολεμικές παραγγελίες. Οι πρεσβείες των ΗΠΑ - Γερμανίας έχουν γίνει οι πλασιέ των POCKWELL, LOCKEED, DAIMMLER, BENZ, AEROSPACE, με εκβιασμούς, απειλές, συστάσεις, διαταγές προς τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, που υποτακτικά εκλιπαρούν την εύνοια των μεγάλων αφεντικών τους.

Η ελληνική κυβέρνηση με πρωτοφανή ΝΑΤΟική επιμέλεια αλλάζει τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων για να πρωτοστατήσει στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, στην Ουκρανία, στην Κασπία, στον Καύκασο. Συγκροτεί ευέλικτες ταξιαρχίες άμεσης επέμβασης για εξωτερικές αποστολές. Ακυρώνει τις πραγματικές ανάγκες της εθνικής άμυνας της χώρας μας, στο βωμό των αναγκών της ΝΑΤΟικής τρομοκρατικής μηχανής. Ομως, το ειρηνικό μέλλον του τόπου μας δεν μπορεί να βασίζεται στις "γκρίζες" ζώνες στο Αιγαίο υπό την αμερικανογερμανική εποπτεία. Οι κυβερνητικές στοχεύσεις για μετάλλαξη σε επιμελή χωροφύλακα του ΝΑΤΟ συγκρούονται με τις ανάγκες του λαού μας για εθνική κυριαρχία, ειρηνική συμβίωση, ισότιμη συνεργασία. Η μετατροπή των Ελλήνων νέων σε πραιτοριανούς - μισθοφόρους των πολυεθνικών του πετρελαίου δεν ταιριάζει με τις προσδοκίες των νέων της Ελλάδας.

Το Κίνημα Ειρήνης, Κίνημα ζωής, μαχόμενης ανθρωπιάς επαγρυπνεί. Καταγγέλλει τα επιθετικά, ληστρικά "οράματα" των κυβερνητών μας, για συμμετοχή στις επιδρομές που σχεδιάζει το ΝΑΤΟ εις βάρος των λαών της περιοχής.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ - ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ