Σάββατο 4 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Με απεργίες απαντούν στις απολύσεις

Με τρίωρες στάσεις εργασίας την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη και με απόφαση να ξεκινήσουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στη συνέχεια, απαντούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Λάρισας, στην απόφαση του δημάρχου και της πλειοψηφίας που διαθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ν' απολυθούν 247 εργαζόμενοι, οι περισσότεροι των οποίων απασχολούνται στη Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού - Πολιτισμού (ΔΕΤΠΟΛ). Ο λόγος που επικαλείται ο δήμαρχος για τις απολύσεις 127 εργαζομένων, που επί 5 πέντε χρόνια απασχολούνταν με ανάθεση έργου μέσω της επιχείρησης σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου, είναι ότι δεν υπάρχει νόμιμη κάλυψη, αφού απαγορεύονται οι προσλήψεις στους δήμους. Οι υπόλοιποι που θ' απολυθούν είναι εποχιακοί που έληξε η σύμβασή τους και 18 που απασχολούνταν σε έργα αυτεπιστασίας. Ομως, όπως καταγγέλλουν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος προετοιμάζει νέες προσλήψεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν πελατειακές και ρουσφετολογικές επιδιώξεις του.

Σήμερα, στις 11 το πρωί, οι εκπρόσωποι των τριών σωματείων του δήμου θα συναντηθούν με τον δήμαρχο Χρ. Καφφέ για να ζητήσουν να μη γίνουν οι απολύσεις και την ερχόμενη Τρίτη με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή Λάρισας της ΕΣΑΚ καταγγέλλει τη στάση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Στ. Τσουκαλά, ο οποίος ως δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας ψήφισε υπέρ των απολύσεων, χαρακτηρίζοντας αυτή τη στάση πρωτοφανή στα χρονικά ενός προέδρου Εργατικού Κέντρου και μάλιστα της Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ