Σάββατο 4 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
"Δεν υποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε"!

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα χαιρετίζει τους αγρότες του νομού για τη μαζική τους συμμετοχή στον ηρωικό αγώνα και επισημαίνει ότι οι αυριανοί αγώνες θα είναι πιο δυνατοί, αν η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει τα αγροτικά προβλήματα

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών της Καρδίτσας, που συνεδρίασε προχτές, με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των αγροτών του νομού στον ηρωικό αγώνα που κράτησε είκοσι πέντε μέρες. Στην ανακοίνωση της ΣΕΑ Καρδίτσας, επισημαίνεται ότι:

Οι αγρότες της Καρδίτσας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή στα μπλόκα της οργής, που έγιναν σύμβολα αντίστασης ενάντια στα σχέδια ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς από τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που δουλικά εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση. Οι αγρότες έδειξαν μέσα από τον ηρωικό αγώνα τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να παλέψουν για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας της χώρας και ιδιαίτερα του νομού μας. Απόκτησαν συνείδηση της δύναμής τους. Ανέδειξαν τα γνήσια αντιπροσωπευτικά όργανα πάλης, τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα.

Οι ΣΕΑ στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και καθοδήγησαν τον αγώνα με υψηλό αίσθημα ευθύνης επί είκοσι πέντε μερόνυχτα. Εφεραν στην επιφάνεια όλο το αγροτικό πρόβλημα της χώρας και ιδιαίτερα του Νομού Καρδίτσας που αναγνωρίστηκε και από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ολοι γνωρίζουν σήμερα για τι παλεύουν οι αγρότες. Ολοι γνωρίζουν τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματά τους. Ολοι γνωρίζουν ότι τα οξυμένα αυτά προβλήματα ήταν που έφεραν χιλιάδες Καρδιτσιώτες αγρότες στα μπλόκα. Αυτόν τον αγώνα κανένας δεν μπορεί να τον αγνοήσει.

"Σήμερα ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι"

Η στήριξη του αγώνα από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού έδειξε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και ποιοι είναι οι εχθροί μας, υπογραμμίζει η ΣΕΑ. Και αναφέρει: "Στέλνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό σ' αυτούς που μας συμπαραστάθηκαν, το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, Παλαμά, Σοφάδων, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τους μαθητές, τις γυναίκες και όλους τους φορείς του νομού μας. Τους διαβεβαιώνουμε ότι δε θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα. Σήμερα, όπως και πριν τον αγώνα, η ευθύνη βρίσκεται στην κυβέρνηση που πρέπει να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας, τα οποία αναγνώρισε πολλές φορές ως δίκαια, ενώ για το πρόβλημα της Καρδίτσας έκανε ειδική αναφορά".

Αναφερόμενη στις προσπάθειες διάσπασης και υπονόμευσης των αγώνων των αγροτών, η ΣΕΑ επισημαίνει ότι είναι καιρός να σταματήσουν, υπογραμμίζοντας ότι οι αγρότες αγωνίζονται σταθερά και με αυταπάρνηση ενάντια στη λασπολογία, τη συκοφαντία, την ιδεολογική τρομοκρατία, τη ρουσφετολογία και τον εκβιασμό. "Ας σταματήσουν επιτέλους τα αστήρικτα επιχειρήματα που σκοπό έχουν την απομόνωση των αγροτών της Καρδίτσας. Αν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πραγματικά για τη λύση των αγροτικών προβλημάτων της Καρδίτσας, τότε ας προχωρήσει να υλοποιήσει την πρόταση που κάναμε στο κυβερνητικό κλιμάκιο με το οποίο είχαμε τις διαπραγματεύσεις. Οι αγρότες γνωρίζουν ότι τα προβλήματα των αγροτών της Καρδίτσας είναι κοινά με όλους τους αγρότες της χώρας μας και θα βρουν λύση μέσα από ενωτικούς αγώνες", αναφέρεται στην απόφαση.

Οι αυριανοί αγώνες ξεκινάνε πιο δυνατά

Οι μανούβρες της κυβέρνησης για να αποφύγει τη λύση των προβλημάτων μέσα από συμβούλια και διαβούλια δε θα σταθούν ικανές να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και την αγωνιστική διάθεση των αγροτών της Καρδίτσας. Οι επισκέψεις διαφόρων συμβούλων και του ίδιου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλία και στην Καρδίτσα δεν μπορούν να βάλουν φρένο στον αγώνα της αγροτιάς για το παρόν και το μέλλον των μικρομεσαίων αγροτών του νομού μας που υπονομεύεται από την πολιτική της κυβέρνησης.

Γι' αυτό, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, οι αγρότες θα στήσουν νέα μπλόκα στην πολιτική του ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς. Δεν πρόκειται η ποινικοποίηση των πολιτικών αγώνων της αγροτιάς να μας κάμψει. Καταγγέλλουμε τα στημένα από την κυβέρνηση δικαστήρια σε βάρος των αγροτών για τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Δεν υποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ