Σάββατο 4 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Κακόγουστη κυβερνητική παράσταση

Μια κακόγουστη παράσταση ετοιμάζει η κυβέρνηση με τη συνεδρίαση του λεγόμενου Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής που, εσπευσμένα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, εν μέσω της μεγαλειώδους αγροτικής κινητοποίησης, με στόχο τον αποπροσανατολισμό των αγροτών και για να παρουσιαστούν ότι, τάχα, ενδιαφέρονται για την αντιμετώπιση του αγροτικού προβλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι χτες, λίγες μόλις μέρες πριν τη σύγκληση του Συμβουλίου, στο οποίο θα μιλήσει ο Κ. Σημίτης, η κυβέρνηση δεν έβρισκε ποιους να καλέσει για να συμπληρώσει τον κατάλογο των συμμετεχόντων!

Σύμφωνα με ανακοίνωση - κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα η ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, στο επονομαζόμενο Συμβούλιο καλούνται να συμμετάσχουν, σχεδόν στο σύνολο, κυβερνητικοί υπάλληλοι διορισμένοι σε διάφορους οργανισμούς αγροτικού ενδιαφέροντος, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Γεωργίας και άλλων υπουργείων, εκπρόσωποι οργανώσεων των εμποροβιομηχάνων και εξαγωγέων, γενικοί γραμματείς Περιφερειών, κάποιοι νομάρχες, ορισμένοι καθηγητές πανεπιστημιακών σχολών που δεν έχουν οριστεί ακόμα... και ορισμένοι "εκπρόσωποι ιδιωτών"! Ταυτόχρονα σαν "κερασάκι στην τούρτα" καλούνται να συμμετάσχουν οι καρεκλοκένταυροι των συμβιβασμένων ηγεσιών ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ για να συμπληρώσουν το... πάνελ!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, μέχρι τώρα ο κατάλογος αλλάζει συνεχώς, καθώς πολλοί, υπηρεσιακοί κυρίως, αρνούνται να συμμετάσχουν, αν δεν είναι αμειβόμενη η συμμετοχή! Αποδίδοντας παραστατικά το μέγεθος της κυβερνητικής κοροϊδίας που συνεχίζεται με τη σύγκληση του λεγόμενου Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής, αγρότης - συνδικαλιστής τόνιζε χαρακτηριστικά πως μόνον ο γνωστός από τα τηλεοπτικά παράθυρα πρόεδρος των φορτηγατζήδων Νικολάρας απουσιάζει για να συμπληρωθεί ο κυβερνητικός θίασος!

Πάντως, ο Συνασπισμός, φαίνεται, θα είναι εκεί αφού το κόμμα αυτό πρότεινε και πάσχισε να πείσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να οργανώσει αυτό το Συμβούλιο διαλόγου για συναινετική εφαρμογή της πολιτικής της ΚΑΠ, της ΓΚΑΤΤ και του προγράμματος "σύγκλισης" του Μάαστριχτ...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλαλητήριο και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών (2012-08-02 00:00:00.0)
Αναθέσεις έργων σε πρόσωπα του πρωθυπουργού (2003-02-26 00:00:00.0)
Προτεραιότητα στην ...κοροϊδία των αγροτών (2000-09-21 00:00:00.0)
Φιέστα κοροϊδίας των αγροτών (1997-01-11 00:00:00.0)
Εναγώνιες κινήσεις για την εκτόνωση των αγώνων (1997-01-01 00:00:00.0)
"Διαίρει και βασίλευε" (1996-12-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ