Σάββατο 4 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποσύρθηκε ΠΔ για οικονομικό έλεγχο δήμων

Την τελευταία ημέρα του προηγούμενου χρόνου, και για αδιευκρίνιστους λόγους, αποσύρθηκε από το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο προβλεπόταν ο προληπτικός έλεγχος των δαπανών στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας - Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά - από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στις 31 Γενάρη 1996 ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σωκ. Κοσμίδης, με έγγραφό του προς το ΣτΕ, ζητούσε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, χωρίς να αιτιολογεί τους λόγους.

Το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα είχε κατατεθεί στο ΣτΕ για επεξεργασία από τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα θα ελέγχονταν από το Ελεγκτικό Συνέδριο όλες οι δαπάνες στους τρεις δήμους, εκτός από τις δαπάνες για την πληρωμή αποδοχών στους τακτικούς υπαλλήλους. Επίσης, τις δαπάνες για την απόδοση των υπέρ τρίτων ενεργουμένων κρατήσεων (ασφαλιστικές εισφορές, φόροι κλπ.) και τις περιοδικές δαπάνες για μισθώματα ακινήτων και εγκαταστάσεων, εκτός από εκείνες που καταβάλλονται για πρώτη φορά, μετά την κατάρτιση ή την ανανέωση της σχετικής σύμβασης. Τέλος, εξαιρούνταν από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ