Κυριακή 5 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Το οικονομικό ψαλιδίζει τις ελπίδες

Η χρονιά η οποία θα μείνει στην ιστορία σαν η αρχή της νέας εποχής μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα το 1996 για το ελληνικό πόλο. Η συμμετοχή των ξένων παικτών στο καινούριο πρωτάθλημα σηματοδότησε τους νέους ορίζοντες για την ελληνική υδατοσφαίριση. Παίκτες όπως ο Ρώσος Απανασένκο της Χίου, ο Ντάλα του Ολυμπιακού, ο Χούμπερτ της Χαλκίδας και όλοι οι υπόλοιποι που συμμετέχουν έδωσαν νέα πνοή στα νερά του ελληνικού πόλο, ανεβάζοντας παράλληλα το αγωνιστικό επίπεδο του αθλήματος. Αυτό σε συνδυασμό και με την 6η θέση της Εθνικής στην Ολυμπιάδα πιστοποιούν ότι τελικά το άθλημα έχει προϋποθέσεις ανάκαμψης.

Παρ' όλα αυτά όμως "τι 'χες Γιάννη τι 'χα πάντα"... Μπορεί αγωνιστικά τα πράγματα να μην πάνε καλύτερα, εξωαγωνιστικά όμως δε θα μπορούσαν να είναι χειρότερα. Τα οικονομικά προβλήματα συγκλόνισαν για άλλη μια φορά την ελληνική υδατοσφαίριση και λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα το νέο πρωτάθλημα.

Πώς είδε όμως τη χρονιά που πέρασε ο αρχηγός της Βουλιαγμένης και της Εθνικής ομάδας Γιώργος Μαυρωτάς. "Νομίζω ότι η 6η θέση της Εθνικής στην Ολυμπιάδα αποτέλεσε το ορόσημο για τη συνέχεια. Αυτό ήταν το έναυσμα για να δώσει μεγαλύτερη προσοχή η πολιτεία στο άθλημα της υδατοσφαίρισης. Οσον αφορά τους ξένους, πιστεύω ότι ο ερχομός τους ανεβάζει το επίπεδο του αθλήματος. Βέβαια το παράδειγμα του μπάσκετ με τους ομογενείς πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή. Αλλωστε στο πόλο δεν υπάρχει και η πληθώρα ξένων παικτών που μπορούν να έρθουν σωρηδόν στη χώρα μας. Οσον αφορά τα οικονομικά προβλήματα αυτά κοντεύουν να γίνουν φοκλόρ για το ελληνικό πόλο. Πιστεύω όμως ότι αν και η λύση βρέθηκε και άρχισαν κανονικά τα πρωταθλήματα, νομίζω ότι τα προβλήματα λύθηκαν επιφανειακά. Πιστεύω ότι για να υπάρξει οριστική λύση θα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί η εξάρτηση των σωματείων από την πολιτεία και την ομοσπονδία. Η καινούρια χρονιά, που έρχεται με τη διοργάνωση του ΦΙΝΑ ΚΑΠ το Μάη, σίγουρα μας γεμίζει πολλές υποχρεώσεις, αφού μετά την επιτυχία της Εθνικής στην Ολυμπιάδα όλοι έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Σίγουρα θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξουμε την άνοδό μας".

Η κουβέντα μας με τον Γιώργο Μαυρωτά έκλεισε με ένα όχι και τόσο ευχάριστο τρόπο. Ο αρχηγός της Βουλιαγμένης μάς θύμισε τον πρόωρο χαμό του πολίστα του Εθνικού Νώντα Σαμαρτζίδη, που συγκλόνισε τους ανθρώπους του χώρου και όχι μόνο. "Ηταν νομίζω το τραγικό γεγονός σε μια χρονιά - ορόσημο για το ελληνικό πόλο. Ο Νώντας άφησε μεγάλο κενό με την απώλειά του".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Η απευθείας σύγκρουση μόνη λύση στα προβλήματα των παικτών» (2012-01-22 00:00:00.0)
Δεξιά νοοτροπία για τον αθλητισμό (2008-04-20 00:00:00.0)
Τζόγος σε «άσπρο - μαύρο» (2002-11-12 00:00:00.0)
"Βούλιαξαν" στις υποσχέσεις (1997-10-17 00:00:00.0)
Μας αρέσουν τα δύσκολα... (1997-08-13 00:00:00.0)
Μετράει τις δυνάμεις της (1997-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ