Τετάρτη 15 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΗΕ
Πανικός με τις παγιδευμένες επιστολές

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-

Οι υπηρεσίες ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πραγματοποίησαν έρευνες σε χιλιάδες δέματα και γράμματα χτες μετά την ανακάλυψη τεσσάρων παγιδευμένων επιστολών που είχαν ταχυδρομηθεί στα γραφεία της αραβόφωνης εφημερίδας "Αλ Χαγιάτ", που βρίσκονται στο κτίριο του ΟΗΕ. Σημειώνεται ότι καμιά παγιδευμένη επιστολή δεν εξερράγη. Νωρίτερα, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας είχαν εκκενώσει και αποκλείσει τμήματα δύο ορόφων του κτιριακού συγκροτήματος των Ηνωμένων Εθνών.

Οι επιστολές - βόμβες ανακαλύφθηκαν λίγες ώρες μετά από έκρηξη παρόμοιας επιστολής στα γραφεία της συγκεκριμένης εφημερίδας στο Λονδίνο τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πιστεύεται ότι έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ενάντια στους ιδιοκτήτες της εφημερίδας, που είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Πάνω από 10 παγιδευμένες επιστολές έχουν ταχυδρομηθεί αυτό το μήνα στα γραφεία της "Αλ Χαγιάτ" στην Ουάσιγκτον, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στο Ριγιάντ. Η βόμβα - επιστολή που στάλθηκε στο Λονδίνο είναι η μόνη που έχει εκραγεί.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, καταδίκασε τις βομβιστικές αυτές ενέργειας, λέγοντας πως πρόκειται για "άνανδρες ενέργειες... μια προσβολή προς τα Ηνωμένα Εθνη". Πρόσθεσε μάλιστα πως (αυτό το κτίριο) "είναι ένα σπίτι της ειρήνης και δουλεύουμε για το συμφέρον όλων των εθνών. Αυτές οι ενέργειες δεν μπορεί να τις παραβλέψει κανείς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ