Κυριακή 19 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΚΕ
Ας μην έχει αυταπάτες η κυβέρνηση

Από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εκδόθηκε χτες το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

"Η κυβέρνηση Σημίτη, προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών, δε διστάζει να καταφύγει σε ένα όργιο βίας και τρομοκρατίας για να σπάσει την απεργία των ναυτεργατών που σημειώνει καθολική επιτυχία.

Αφού ώθησε τα δικαστήρια να βγάλουν παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών, κλιμακώνει τον αυταρχισμό και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της. Καταφεύγει σ' ένα όργιο τρομοκρατίας, χρησιμοποιώντας κρατικούς, κυβερνητικούς μηχανισμούς και δυνάμεις καταστολής κατά των ναυτεργατών σε λιμάνια της Κρήτης, του Πειραιά και αλλού.

Με τη στάση της αυτή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αποδεικνύει στον ελληνικό λαό, για άλλη μία φορά, ότι πίσω από το "εκσυγχρονιστικό" της προσωπείο δε βρίσκεται παρά η βαθιά αντιδραστικοποίησή της που μας γυρίζει στις μεθόδους και πρακτικές της δεκαετίας του '50.

Ας μην έχει αυταπάτες η κυβέρνηση ότι με αυτόν τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο που ακολουθεί, θα κάμψει τους δίκαιους και κλιμακούμενους αγώνες των εργαζομένων. Το λαϊκό μέτωπο που σφυρηλατείται στους καθημερινούς αγώνες της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των ΕΒΕ, θα δώσει την απάντηση στο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ