Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Προς απαγόρευση η δεύτερη δουλιά

Δεν έχει αλλάξει προς το παρόν τίποτα, σχετικά με το καθεστώς που ισχύει για τη δυνατότητα των δημοσίων υπαλλήλων να ασκούν δεύτερο επάγγελμα. Τα παραπάνω ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, με αφορμή χτεσινό δημοσίευμα της "Απογευματινής".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με ρητή διάταξη του Υπαλληλικού Κώδικα, που ισχύει από το 1951, απαγορεύεται η άσκηση ιδιωτικού έργου ή εργασίας από τους δημόσιους υπάλληλους και κατ' εξαίρεση επιτρέπεται όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι και εφόσον υπάρχει αιτιολογημένη έγκριση του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Η απόφαση αυτή, κατ' εντολήν του υπουργού ή υφυπουργού, υπογραφόταν από τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Διοικητικού μετά από σχετική εξουσιοδότηση. Πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η παραπάνω αρμοδιότητα εκχωρήθηκε από τον υπουργό στις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς όμως να έχει αλλάξει τίποτα επί της ουσίας.

Πάντως, όπως δήλωσε χτες ο αρμόδιος για τη Δημόσια Διοίκηση υφυπουργός Α. Μαντέλης, η κυβέρνηση προβληματίζεται για το ισχύον καθεστώς και δεν αποκλείεται να προχωρήσει στην πλήρη απαγόρευση της δυνατότητας των δημοσίων υπαλλήλων να ασκούν δεύτερο επάγγελμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ