Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΗΕΑ
Νοθεία με ... "βούλα"!

Η Εφορευτική Επιτροπή, με ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνει τη νόθευση ψηφοδελτίων του συνδυασμού, που υποστηρίχτηκε από το χώρο του ΣΥΝ

Επιβεβαιώνεται από την Εφορευτική Επιτροπή η νοθεία στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού "Κίνηση για Ριζοσπαστική Ενωση Συντακτών - Δημοκρατία στα ΜΜΕ", που υποστηρίχτηκε από το χώρο των δημοσιογράφων του Συνασπισμού, ενώ επιβεβαιώνεται και το γεγονός ότι η νοθεία αφορά ψηφοδέλτια, στα οποία τη διαλογή έκανε η εκπρόσωπος του ίδιου του συνδυασμού, η δημοσιογράφος, στέλεχος του ΣΥΝ, Κούλα Θέου!

Συγκεκριμένα, στη χτεσινή ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως "σε επανέλεγχο που έγινε στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού "Κίνηση για Ριζοσπαστική Ενωση Συντακτών - Δημοκρατία στα ΜΜΕ" (που υποστηρίχτηκε από τους δημοσιογράφους που πρόσκεινται στο χώρο του Συνασπισμού) βρέθηκαν 50 ψηφοδέλτια με "δίχρωμη" σταυροδότηση". Οπως διευκρινίζεται, "παρατηρήθηκε ότι η "δίχρωμη" σταυροδότηση υπάρχει σε ψηφοδέλτια, ο αύξων αριθμός των οποίων βρίσκεται μεταξύ του 201 έως 400, 1.001 έως 1.200 και 1.551 έως 1.600. Η αρίθμηση των επίμαχων ψηφοδελτίων, η καταγραφή σταυρών και η μονογράφηση είχε διενεργηθεί από την κ. Κούλα Θέου, η οποία είχε υποδειχτεί ως εκπρόσωπος του Συνδυασμού "Κίνηση για Ριζοσπαστική Ενωση Συντακτών - Δημοκρατία στα ΜΜΕ", υπέρ του οποίου έχουν καταμετρηθεί τα ψηφοδέλτια που αλλοιώθηκαν... Ακόμα, σημειώνεται ότι σε όλα τα επίμαχα ψηφοδέλτια η αρίθμηση, μονογραφή και καταγραφή του συνολικού αριθμού των σταυρών έχει γίνει με στυλό μαύρου χρώματος (από την Κ. Θέου...). Στην πλειονότητα των επίμαχων αυτών ψηφοδελτίων, εμφανίζεται σταυρός προτίμησης με μαύρο χρώμα στο όνομα του υποψηφίου Κ. Καλλίτση και στα υπόλοιπα στους συνυποψηφίους του Μαμουζέλο, Μέρμηγκα, Κουλούρη και Ψαρίδη". Τέλος, αναφέρεται ακόμα ότι παρατηρήθηκε μια αλλοίωση ψηφοδελτίου που είχε μονογραφηθεί από την πρόεδρο με διαφορετικούς σταυρούς και χρώμα στυλό, ενώ (προφανώς από κεκτημένη ταχύτητα και από το ίδιο πρόσωπο) προστέθηκε ένας σταυρός επιπλέον και σε ένα ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ.

Η παραπάνω ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής - η οποία περιγράφει εντελώς συγκεκριμένα τα γεγονότα και αποκαλύπτει ονομαστικά και τις ευθύνες της δημοσιογράφου, στελέχους του ΣΥΝ και εκπροσώπου του συνδυασμού Κ. Θέου (είναι και εκλεγμένη, από το χώρο αυτό, στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ...) - έχει προκαλέσει ταραχή και ανησυχία στο χώρο του ΣΥΝ. Είναι χαρακτηριστικό ότι δημοσιογράφοι του ΣΥΝ χτες, όταν έλαβαν γνώση της ανακοίνωσης της Εφορευτικής, δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για τις συνέπειες από την αποκάλυψη της νοθείας. Να σημειωθεί ότι την ανακοίνωση της Εφορευτικής υπογράφουν η πρόεδρος Κάτια Πετροπούλου και τα μέλη της Γ. Σαλταβαρέας, Ελένη Ανδριανού και Κώστας Μαυροσκότης, ενώ αρνήθηκε να την προσυπογράψει το μέλος της εφορευτικής Λ. Γύρας, γιατί δε θέλει όπως είπε, περίπου, να παραπεμφθεί η συνάδελφος (Κ. Θέου) στο Πειθαρχικό!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Παίζεται" μια έδρα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (1997-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ