Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Υπηρετούμε το σημερινό ταξικό κράτος"

Αποκαλυπτική απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή, για την ποινικοποίηση των αγώνων

Απαντώντας χτες στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή για την ποινικοποίηση από την κυβέρνηση των κοινωνικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών δραστηριοτήτων και αγώνων, για τους ήδη καταδικασθέντες από τα δικαστήρια, εξέφρασε την ανέξοδη για αυτόν ευχή να τύχουν επιείκειας. Οσον όμως αφορά τους επικείμενους αγώνες των αγροτών όχι μόνο έσπευσε να τους χαρακτηρίσει παράνομους, αλλά είπε και με ποιο άρθρο του Ποινικού Κώδικα θα καταδικαστούν οι κατά τον υπουργό Δικαιοσύνης παραβάτες.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσεις είπε: "Παρατηρείται σύγκρουση με το οργανωμένο κράτος. Παρατηρείται ταξική ρήξη με το ταξικό κράτος. Ναι, το κράτος είναι ταξικό. Αυτό το κράτος όμως το βρήκαμε, το προηγάγαμε, το υπηρετούμε, το λειτουργούμε", και πρόσθεσε: "Βρισκόμαστε σε παραμονές λεγόμενων κινητοποιήσεων, οι οποίες είναι σφόδρα παράνομες. Δεν επιτρέπεται κατάληψη συγκοινωνιακών κόμβων ή παρακώλυση συγκοινωνίας. Είναι ποινικό αδίκημα. Κολάζεται σύμφωνα με το 292 του Ποινικού Κώδικα με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών, μέχρι πέντε ετών".

Αναφερόμενος στην πρόσφατη καταδίκη στελεχών του ΚΚΕ από τα δικαστήρια των Σερρών, ο Ε. Γιαννόπουλος είπε: "Δεν ξέρω αν είναι τελεσίδικη. Εκφράζω παραίνεση να δουν το θέμα επιεικώς". Το ίδιο είπε και για τους μαθητές, που επίσης καταδικάστηκαν επειδή πήραν μέρος σε καταλήψεις.

Ο Ν. Γκατζής

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, αφού παρατήρησε πως η άποψη του υπουργού Δικαιοσύνης, ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι παράνομες, δεν εκφράστηκε από την αρχή τους, αλλά όταν το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο, τόνισε: "Δίνετε πολιτική κατεύθυνση στα όργανα να κυνηγήσουν τους αγρότες. Και έχετε μεγάλη ευθύνη". Σχολιάζοντας εξάλλου τις καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ από τα δικαστήρια των Σερρών, ο Ν. Γκατζής υπογράμμισε: "Στελέχη του Κόμματος καταδικάστηκαν, γιατί χρησιμοποίησαν μεγάφωνα στις ευρωεκλογές. Ποιο κόμμα δε χρησιμοποίησε μεγάφωνα; Και γιατί έγινε αυτή η επιδεικτική διάκριση στα στελέχη του ΚΚΕ; Δεν είναι πολιτική δίωξη; Εμείς δεν αποδεχθήκαμε ποτέ τη διάταξη που λέει ότι απαγορεύονται οι χρήσεις μεγαφώνων κλπ. Δεν την αποδεχθήκαμε, γιατί δεν έχουμε τα ίδια δικαιώματα πρόσβασης, διάδοσης των θέσεών μας".

Αναφερόμενος τέλος στις καταδίκες των μαθητών και τις... ευχές επιείκειας του υπουργού Δικαιοσύνης, είπε: "Πιστεύω να είναι πολιτική και όχι απλή ευχή, ώστε να παρθεί υπ' όψιν από αυτούς που στέλνουν στο εδώλιο 15 - 16 χρόνων μαθητές που αγωνίζονται για τα προβλήματα της Παιδείας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ