Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Προειδοποιητικές απεργίες

ΣΕΟΥΛ. -

Πολύωρες στάσεις εργασίας σε αυτοκινητοβιομηχανίες, ναυπηγεία, εργοστάσια και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών πραγματοποίησαν χτες χιλιάδες Νοτιοκορεάτες εργαζόμενοι, προειδοποιώντας την κυβέρνηση του Προέδρου Κιμ Γιανγκ - Σαμ ότι θα ξαναρχίσουν τις 24ωρες γενικές απεργίες από την 18η του Φλεβάρη, εάν μέχρι τότε δεν έχει καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος.

Εκπρόσωποι συνδικαλιστών εξηγώντας χτες τις μεθόδους κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα, ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία μία φορά την εβδομάδα (κάθε Τετάρτη) και μαζικές διαδηλώσεις κάθε Σάββατο. "Δεν έχουμε κανένα λόγο να τερματίσουμε τις διαμαρτυρίες" σημείωσε ο ηγέτης μιας από τις δύο μεγάλες συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, Κγουν Γιανγκ - Γκιλ, προσθέτοντας ότι οι εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις αποσκοπούν στο να υπενθυμίζουν στον Πρόεδρο Κιμ το αίτημά τους: την απόσυρση του αντεργατικού νόμου που συρρικνώνει κεκτημένα από χρόνια εργατικά δικαιώματα και ανοίγει τους ασκούς για απολύσεις χωρίς λόγο και χωρίς περιορισμούς.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που έκλεισαν χτες, εξαιτίας των απεργιών ή των στάσεων εργασίας, ήταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες "Χιουντάι", "Μάντο Ματσίνερι", η αρματοβιομηχανία "Χιουντάι Πρεζίσιον", "Νταεβού", "Κία" και "Ασια Μότορς". Τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας παρέλυσαν σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του περασμένου 24ωρου, ενώ μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποίησαν στους δρόμους της Σεούλ και άλλων πόλεων δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ