Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Πορεία στο κέντρο της Ρώμης

ΡΩΜΗ. -

Στους δρόμους της Ρώμης πορεύτηκαν χτες οι Ιταλοί κτηνοτρόφοι. Πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι αγρότες προχώρησαν προς την πλατεία, όπου βρίσκεται το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού, Ρομάνο Πρόντι, την ώρα που η κυβέρνηση συζητούσε το θέμα των αγροτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν βγει στους δρόμους από την περασμένη Πέμπτη, διαμαρτυρόμενοι για τις κοινοτικές ποσοστώσεις στην παραγωγή γάλατος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων σε Ιταλούς κτηνοτρόφους, γιατί υπερέβησαν την ποσόστωση στην παραγωγή γάλατος στο διάστημα 1995-'96. Οι αγρότες απαιτούν από την κυβέρνηση να καταβάλει το πρόστιμο και από την Ευρωπαϊκή Ενωση να αναθεωρήσει την πολιτική της ποσόστωσης στο γάλα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναμενόταν να συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών χτες το βράδυ. Ο Πρόντι είχε θέσει όρο στους κτηνοτρόφους να αποχωρήσουν από το αεροδρόμιο του Μιλάνου "Λινάτε", ώστε να συναντηθεί μαζί τους. Ετσι, την περασμένη Δευτέρα, άρχισαν να αποχωρούν από το αεροδρόμιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ