Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Και ... λαθρέμπορος ναρκωτικών η Τανσού Τσιλέρ;

ΑΓΚΥΡΑ.-

Σχεδόν στα πρόθυρα διπλωματικής κρίσης Γερμανίας - Τουρκίας, οδηγούν οι κατηγορίες γερμανικού δικαστηρίου ότι το τουρκικό κράτος (συγκεκριμένα, η πρώην πρωθυπουργός και νυν υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τανσού Τσιλέρ) καλύπτει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών προς την Ευρώπη.

Μια δήλωση του δικαστή Ρολφ Σβάλμπε, από τη Φραγκφούρτη, έμελλε να γίνει αιτία διαβήματος από την Αγκυρα στη Βόννη. Η δήλωση έκανε λόγο για "εξακριβωμένους" στενούς δεσμούς εμπόρων ηρωίνης και τουρκικής κυβέρνησης.Η γερμανική διπλωματία δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τη στάση της, καθώς υπάρχουν εν εξελίξει διαβουλεύσεις του επικεφαλής της, Κλάους Κίνκελ, τόσο με τον Γερμανό πρεσβευτή στην Αγκυρα, όσο και με τις δικαστικές αρχές της χώρας του.

Ακόμη ένας Γερμανός δικαστικός, ο Ντοξ Νέβελινγκ, δηλώνει ότι κατά τη δίκη λαθρεμπόρων ναρκωτικών αποκαλύφθηκαν δεσμοί κακοποιών - κράτους, που φθάνουν "μέχρι την κορυφή της (σ.σ. τουρκικής) κυβέρνησης - το όνομα της κυρίας Τσιλέρ αναφέρθηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας - αλλά και μέχρι τους κόλπους του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ)".

Με δεδομένο ότι συνεχίζονται οι έρευνες της γερμανικής Δικαιοσύνης για την εξάρθρωση του δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο ξεκινά από την Τουρκία και φθάνει στη Γερμανία και τις χώρες Μπενελούξ (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες, ακόμη πιο δυσάρεστες, αποκαλύψεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ