Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Συνάντηση Μιλόσεβιτς - Μπουλάτοβιτς

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Οι Πρόεδροι Σερβίας και Μαυροβουνίου, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και Μομίρ Μπουλάτοβιτς, αρνήθηκαν την ύπαρξη "διαμάχης" ανάμεσα στις δύο Δημοκρατίες, με αφορμή την πολιτική κρίση που πλήττει το Βελιγράδι εξαιτίας της αμφισβήτησης της νίκης της αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές της 17ης Νοέμβρη.

Μάλιστα, στη διάρκεια χτεσινής τους συνάντησης, οι δύο ηγέτες κατήγγειλαν τις "προσπάθειες να σκηνοθετηθεί μία διαμάχη ανάμεσα σε Σερβία και Μαυροβούνιο με σκοπό την αποδυνάμωση της κάθε Δημοκρατίας, όπως και της Γιουγκοσλαβίας στο σύνολό της". Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Μαυροβούνιων κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι είχαν καταστήσει σαφές ότι αρνούνται να πληρώσουν το τίμημα για τη σερβική κρίση, καλώντας τον Μιλόσεβιτς να "διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν το πρόβλημα που προέκυψε από τις δημοτικές εκλογές της 17ης Νοέμβρη".

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν τα σενάρια εφημερίδων για τους ενδεχόμενους τρόπους εκτόνωσης της πολιτικής κρίσης στο Βελιγράδι. Η εφημερίδα "Ντεμοκράτια" υποστήριξε σε χτεσινό άρθρο της ότι ο Μιλόσεβιτς καθυστερεί την αναγνώριση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών για να προετοιμάσει έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος "Σοσιαλιστικού Κόμματος", ενόψει των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν φέτος στη Σερβία. Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι, τόσο η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που στηρίζει τον κυβερνητικό συνασπισμό, όσο και η διεθνής κοινότητα έδωσαν προθεσμία στον Πρόεδρο Μιλόσεβιτς μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου να βρει τρόπους να εκτονώσει την τρέχουσα πολιτική κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ